22 comunitats energètiques es trobem al Prat
Publicado el 16 de abril de 2024

La jornada, organitzada per Som Comunitats ha comptat amb la Directora General d’Energia de la Generalitat de Catalunya, Assumpta Farran Poca

22 Comunitats Energètiques de l’economia social i solidària de tot el territori català s’han trobat aquest cap de setmana al Prat de Llobregat per intercanviar experiències i seguir impulsant la transició energètica a Catalunya. 

A l’acte ha participat la Directora General d’Energia, Assumpta Farran Poca que ha destacat la necessitat de crear “comunitats de persones” que s’ajunten per formar part del sistema energètic i ser influents. La regidora del dret a l’aigua i l’energia públiques de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, Esther García Fernández també ha destacat la imminent producció d’energia fotovoltaica en equipaments públics per abastir els habitants del municipi.

Les Comunitats Energètiques que s’han trobat són les dels següents municipis: El Cogul, Barcelona (la Bordeta, Guinardó, Poble-sec, Barcelonès), Castellet del Vallès, Mediona,  Valls, Falset, Cabacés, Olost i Santa Creu, La Canonja, El Prat de Llobregat, Puigcerdà, Gurb, Mollerussa,  Sant Pere de Torelló, Balenyà i Olost, Sabadell, Flix, Badia del Vallès i Lleida.  A través de sessions dinàmiques, han compartit experiències del seu dia a dia amb l’objectiu de seguir impulsant la transició energètica i que els seus passos serveixin per a engegar noves Comunitats Energètiques a Catalunya.

Justament, amb la campanya que impulsa Som Comunitats, ara mateix ja hi ha 1.800 persones apuntades per activar noves Comunitats Energètiques, 54 Comunitats Energètiques obertes que sumen 1.700 persones sòcies i més de 460 Comunitats en procés d’activació. 

Qué son les comunitats energètiques?

Les Comunitats Energètiques són agrupacions de diferents actors que tenen per objectiu aconseguir un model energètic 100% renovable i sostenible des de la transformació social democràtica. Les Comunitats Energètiques poden ser un grup de persones particulars, entitats, administracions públiques locals i petites i mitjanes empreses que s’organitzen principalment en cooperatives o associacions per transformar el seu barri, poble, ciutat, comarca o país cap a un model energètic 100% renovable, inclusiu, democràtic i de propietat col·lectiva.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×