95 Flamencs al Delta del Llobregat.
Publicado el 17 de febrero de 2022

El consorci dels Espais Naturals del delta del Llobregat va observar ahir fins a 95 flamencs al delta del Llobregat i avui en continuen a la zona una cinquantena. 

Fins a 95 flamencs de l’espècie Phoenicopterus roseus van ser divisats ahir als espais naturals del delta del Llobregat.

El personal del Consorci que s’ocupa de la gestió i protecció dels espais naturals del delta del Llobregat observa sovint  flamencs en aquest tram del riu Llobregat, però no en quantitats tan elevades com aquesta setmana.

Ahir se’n va observar prop d’un centenar i avui dijous continuen a la zona una cinquantena de flamencs. 

Segons el Consorci, l’espècie Phoenicopterus roseus viu habitualment a l’Ebre i a la Camarga, i ara, en època de migracions, fa parada i roman uns dies al delta del Llobregat.

Aquestes aus acostumen a volar de nit i, de dia, reposen.  Les imatges fotogràfiques mostren la presència d’aquestes aus al darrer tram del riu Llobregat

Cal recordar que els espais naturals del delta són un punt clau de les rutes migratòries de moltes espècies d’aus i que tenen una biodiversitat excepcional.

 Precisament, ahir l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, tornava a demanar a la Generalitat de Catalunya i a l’Estat espanyol que protegeixi millor aquest espai natural protegit.

Quan es compleix un any de l’advertència europea a l’Estat espanyol per donar major protecció als espais naturals del delta del Llobregat, que es va fer el 18 de febrer de 2021, l’alcalde del Prat va lamentar ahir la manca de resposta de la Generalitat i el govern central al respecte.

A la Generalitat, li va reclamar un cop més la urgència d’aprovar el Pla de protecció del medi natural i del paisatge del delta del Llobregat, així com les inversions compromeses per millorar la gestió dels recursos hídrics als estanys litorals. A Aena, també li va reclamar descartar definitivament i no tornar a reprendre el projecte d’ampliació de l’aeroport, que es va aturar a finals de l’any passat per la crida del moviment científic ambientalista, l’ecologista i la societat civil, amb el suport del consistori pratenc.

També va demanar accions per millorar els hàbitats i la bioversitat, amb la delimitació i aplicació del sistema de connectors ecològics.

Així mateix, va demanar una auditoria ambiental dels espais naturals del Delta a totes les autoritats competents. (Nota de Premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×