Així es celebrarà Sant Jordi al Prat
Publicado el 9 de abril de 2022

L’espai central a la ciutat del primer Sant Jordi després de la pandèmia serà al Fondo d’en peixò, amb l’obtenció d’ampliar l’oferta d’activitats aprofitant que la diada es celebra en dissabte.

S’acosta la Diada de Sant Jordi, que enguany arriba al Prat carregada de  novetats. La principal és el canvi d’ubicació de l’espai central de la Diada a la ciutat, que serà per primera vegada al Parc Fondo d’en Peixo, enlloc de la Plaça de la Vila.

Amb aquesta decisió, acordada per l’Ajuntament amb les entitats de la ciutat que participen de la Diada, es vol comptar amb un espai més ampli per diverses raons. D’una banda, tot i que ens trobem  en un context sanitari millor que el dels darrers mesos, segueix sent adient mantenir les distàncies de seguretat i això es pot garantir millor en la nova ubicació. De l’altra, l’ampliació de l’espai disponible permetrà estendre l’oferta d’activitats en un Sant Jordi que enguany transcorrerà en cap de setmana, el dissabte 23 d’abril, i en què la major part de la ciutadania podrà gaudir durant més hores de la Diada.

El primer Sant Jordi amb completa presencialitat, després de la pandèmia

El canvi d’ubicació coincideix amb la recuperació de la festivitat de Sant Jordi  com la coneixíem abans de la covid. Cal recordar que l’any 2020 es va celebrar la Diada en format virtual i es va desenvolupar la campanya “Al Prat Ens Llegim”, per tal que la ciutadania i el teixit social compartís contes, poemes i d’altres textos en xarxa. El 2021, la Diada va tenir certa presencialitat, amb parades de llibres i roses al carrer, davant dels establiments corresponents, però de forma descentralitzada, sense cap punt que aplegués el gruix d’activitats de la ciutat. Serà, doncs, per primer cop aquest 2022, quan el Sant Jordi recuperarà la completa presencialitat, alhora que es canvia i s’amplia l’espai per a l’oferta d’activitats, a l’entorn de les parades de llibres i roses.

Activitats previstes per a Sant Jordi al parc del Fondo d’en Peixo

El parc del Fondo d’en Peixo acollirà més d’una trentena de parades d’entitats, la presència de diversos autors i autores locals, i també comptarà amb un set de El Prat Ràdio, que enguany commemora el seu 20è aniversari. Des d’aquest set, la ràdio emetrà en directe la seva programació especial per a la Diada. De 10 a 12 h i de 16.30 a 18 h emetrà magazines especials en directe amb entrevistes a autors locals o actuacions en directe. En les altres franges horàries de programació, de 12 a 14 h i de 18 i a 19 h, es podran escoltar punxadiscos, entre ells els col·laboradors dels espais La Caixa Negra, El Cubo de Rubik i The After de El Prat Ràdio.

Al llarg de la jornada, també hi haurà al Fondo d’en Peixo parades de llibres i roses; el racó de la lectura; a més de diversos concerts i actuacions musicals. També es disposarà de Foodtracks, on les persones que ho desitgin es podran apropar per demanar menjar o begudes, alhora que gaudeixen de l’oferta cultural.

Per la tarda, tindrà lloc de 19h a 20h la tradicional ballada de sardanes que organitza Amics de la Sardana del Prat. La Diada acabarà amb una actuació musical a partir de les 20:30h.

Una altra novetat d’enguany és reservar l’espai central i més visible del parc per a les entitats que participen de la Diada, com a protagonistes de la festivitat Sant Jordi, i desplaçar a un segon pla les parades dels diferents partits polítics que se sumen a la celebració.

Altres activitats al Prat, relacionades amb Sant Jordi

Durant els mesos d’abril i maig, es farà el cicle Primavera de Llibres i Lletres, amb diferents propostes pensades per fomentar el plaer de la lectura per a tots els públics, organitzades pel  Cèntric Espai Cultural i la Biblioteca Antonio Martín . La creació local torna a ser un dels principals eixos del cicle. Diferents autors locals presentaran les seves novetats editorials al Prat (Joan Camps, Purificación Hernández o Rusch Smith). També s’emmarcaran algunes activitats de la programació habitual del Cèntric -com les píndoles digitals- en aquest cicle, per exemple oferint píndoles sobre les possibilitats de l’entorn digital en l’àmbit de l’escriptura, entre d’altres propostes.

25è recull de poemes i relats breus de la gent gran

A més, es torna a celebrar enguany el recull de poemes i relats breus de la gent gran del Prat, que arriba a la seva 25a edició.  La gent gran pot enviar escrits fins al divendres, 8 d’abril, al correu puntgentgran@elprat.cat o bé portar-los presencialment al Punt de la Gent Gran de Cases d’en Puig.

Nova edició del concurs literari de Tintablava de microrelats de joves del Prat

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, l’associació d’escriptors del Prat Tintablava ha llençat també una nova edició, l’onzena, del concurs de microrelats que organitza per a joves del Prat nascuts entre el 2004 i el 2007. Els relats es podien presentar fins el 26 de març i els premis s’entregaran el 28 d’abril. Els i les premiades rebran una dotació econòmica, un exemplar del llibre anual de Tintablava i un sopar per a dues persones.

El Pratijordi, finalista dels premis AFFAC de Catalunya

Els més petits i les seves famílies podran participar de nou al Pratijordi, que proposarà del 19 al 25 d’abril un seguit de proves a l’espai públic, a partir de codis QR que es poden trobar en diferents espais de la ciutat, que plantegen diferents endevinalles, trencaclosques, preguntes sobre llibres, criptogrames, relacionades amb la literatura infantil i juvenil. Aquesta proposta ha estat enguany finalista dels premis de de l’aFFac (Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya). El Pratijordi és una activitat impulsada per les AMPA i les AFA del Prat, amb el suport de l’Ajuntament, escoles i comerços i l’empresa de serveis educatius El Prat actiu. (Nota de premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×