S’ha aprovat de forma definitiva el Pla local d’habitatge 2021-2027, que contempla una inversió de 25 milions d’euros amb aquesta finalitat i preveu doblar el lloguer social i assequible a la ciutat, passant dels 329 pisos actuals a més de 600.

Al ple d’ahir, també es va aprovar de forma definitiva el Pla local d’habitatge de la ciutat per al període 2021-2027 amb el vot favorable de tots els grups excepte de C’s, que s’ha abstingut. El Pla local d’Habitatge, que defineix els principals reptes i línies d’actuació per garantir aquest dret social al Prat en els propers 6 anys, contempla una inversió de 25 milions d’euros amb aquesta finalitat. La major part (16,5 milions) es destinarà a promoure el parc d’habitatge social i assequible. Fins al 2027, és previst doblar el lloguer social i assequible a la ciutat, passant dels 329 pisos actuals a més de 600. Les noves promocions de lloguer social i assequible, que es faran a l’ARE Eixample Sud, seran gestionades per Prat Espais o la Cooperativa Obrera de Viviendas, que realitzarà el primer bloc d’habitatges cooperatiu de la ciutat en un solar del qual l’Ajuntament ha cedit el dret de superfície per a més d’un centenar d’habitatges.
El Pla Local d’Habitatge s’ha elaborat a partir d’un procés participatiu en què han pres part els diferents agents socials, polítics i econòmics locals involucrats en aquesta qüestió. Consta de quatre eixos d’actuació: ampliar el parc d’habitatge social i assequible (16,5 milions d’inversió); rehabilitar i mantenir el parc d’habitatges (2,8 milions); prevenir i atendre l’exclusió residencial (5,3 milions); i controlar el preu del lloguer -per tal que es respecti la normativa catalana que el regula- i el bon ús dels habitatges (480.000 euros). A més de la construcció de prop de 300 habitatges de lloguer social i assequible, altres accions destacades del pla són: l’adquisició per part de l’Ajuntament de 70 pisos més a través de l’exercici del dret de tanteig i retracte, la concessió d’ajuts a la rehabilitació d’habitatges -alguns específicament per a comunitats vulnerables- també tenint en compte criteris d’eficiència energètica; o la posada en marxa del Servei d’Intervenció i Prevenció de l’Exclusió Residencial (SIPER), que es dedicarà a intervenir i prevenir casos d’exclusió residencial. (Nota de Premsa)
0 comentarios