Durant les darreres setmanes el territori del Delta del Llobregat torna a ocupar un lloc entre els grans titulars i els debats econòmics i socials a Catalunya, amb l’ampliació de la tercera pista de l’aeroport de Barcelona.

Des del CèNTRIC gastro, amb la seva xef al capdavant, Susana Aragón, sempre s’ha posicionat davant projectes de territori que suposin la pèrdua de terrenys de conreu i zones protegides. El seu paisatge és una combinació d’espais naturals i agraris que cal conservar. Van alçar la veu amb Eurovegas i ara tornen a posicionar-se contra l’impacte ambiental, agrícola, social i econòmic que ocasionarà aquesta infraestructura sobre el Parc Agrari del Baix Llobregat i les famílies que viuen de la seva activitat agrícola i que donen personalitat pròpia a la gastronomia de la nostra comarca, de la que també depenen una economia a petita escala única i particular.
Per aquest motiu, CèNTRIC gastro presenta un video del relat gastronòmic #SlowFood que lidera Susana Aragón, que recolzen cuineres com Eva Hausmann, Sergi de Meià, Albert Mendiola, Pere Carrió.. periodistes com Mònica Escudero, Josep Sucarrats, Laura conde , pagesos del territori o Daniele Rossi i Chiara Bombardi deSlow Food Bcn, entre d´altres.
El projecte d’ampliació de la tercera pista eliminaria entre 60 i 80 hectàrees de conreu a territori pratenc, un fet que és incoherent amb els compromisos climàtics de Catalunya i d’Europa amb les seves respectives declaracions d’emergència climàtica, incompatible amb un turisme sostenible i una gastronomia arrelada al territori: l’agricultura del Baix Llobregat és una extraordinària excepció a escala europea i mundial. Molt poques metròpolis tenen un espai de producció agrària de primer nivell a escassos quilòmetres del seu centre, un territori biodivers que forma part del patrimoni cultural, històric i identitari de la comarca, arrelat en sentit de pertinença dels seus habitants.
Alcem la veu i les nostres cassoles al costat de molta gent compromesa amb aquestes entitats ecologistes, veïnals, assembleàries i institucions públiques, que volen plantar clara i conservar el nostre futur, defensant un equilibri entre sostenibilitat agrària i protecció del medi medi ambient. (Nota de Premsa)

Amb el suport de
Daniele Rossi · President Slow Food Bcn
Sergi de Meià · Cuiner Slow Food
Miquel Torras · Pagès l´Hortet del Baix
Mónica Escudero · Periodista
Pere Carrió · Cuiner Gat Blau
Genís Noguera · Productor Slow Food
Albert Mendiola · Cuiner Marimorena
Josep Sucarrats · Periodista
Jaume Torras · Pagès Soulblim
Chiara Bombardi · Rasoterra & Slow Food Bcn
Xesco Bueno · Cuiner Ca l´Esteve
Laura Conde · Periodista
Moussa · Pagès del Prat
David Cartoixà · Cuiner Ermita de Brugués
Mariano Martínez · Associació de Gastronomia i Turisme (AGT)
Joan Torras · Productor d’Espàrrec de Gavà
Eva Hausmann · Cuinera i Assesora gastronòmica
Montse Rofes · El Brot LH
Jordi Ramos · Historiador
0 comentarios