David Airob retrata la pandemia Al Prat
Publicado el 30 de junio de 2021

L’exposició “Hores (tristes) de Prat” del reconegut fotoperiodista i videògraf David Airob està exposada des d’ahir a la Plaça de Catalunya, a l’aire lliure, i es podrà visitar gratuïtament fins al 3 d’octubre.

També es projectarà al Cèntric el documental “103” els dies 8 i 12 de juliol, elaborat per David Airob i José Bautista, on s’explica l’experiència viscuda pel veí del Prat Fernando Domínguez després d’ingressar per covid a l’Hospital de Bellvitge.

La Plaça de Catalunya del Prat acull l’exposició “Hores (tristes) de Prat” del reconegut fotoperiodista de la ciutat, David Airob. La mostra, que es pot visitar des d’ahir i fins al 3 d’octubre, retrata en imatges com s’ha viscut la pandèmia al Prat i com ha afectat diferents àmbits i situacions de la vida quotidiana. És el resultat del treball del fotoperiodista durant més d’un any, des de l’inici de l’estat d’alarma fins a principis de 2021.

L’exposició s’ha presentat dimarts davant dels mitjans de comunicació. Ha acompanyat el fotoperiodista la tinenta d’alcalde d’Educació i Cultura de l’Ajuntament del Prat, Pilar Eslava. Abans de la presentació als mitjans, ahir es va celebrar l’acte d’inauguració institucional, també amb la presència de l’alcalde, Lluís Mijoler.

La mostra consta d’un total de 28 fotografies, que retraten situacions diverses viscudes durant la pandèmia al Prat, que mostren des de les experiències més dures i difícils fins a d’altres més esperançadores, que reflecteixen com, malgrat tot, la vida i les activitats quotidianes seguien obrint-se pas en el context de la covid.  Hi podem trobar imatges de la tasca dels sanitaris als hospitals i en les visites domiciliàries, la situació de les residències de gent gran, l’impacte de la pandèmia al món cultural i educatiu, sobre el comerç i la restauració, etc. També hi podem trobar imatges del Nadal tan estrany que vam viure a finals de l’any passat o instantànies esperançadores com la de les primeres vacunacions al Prat.  

Totes aquestes fotografies passaran a formar part de l’Arxiu municipal i formaran part de la memòria col·lectiva de tots els pratencs i pratenques. Els peus de foto i continguts resumits de l’exposició també es poden trobar a l’apartat del web municipal de Patrimoni Cultural.

La trajectòria de David Airob

David Airob, nascut a Barcelona el 1967 i resident al Prat, ha estat fotògraf des de 1990 fins al 2018 del diari La Vanguardia, rotatiu del qual va ser redactor en cap de la Secció de Fotografia. Actualment, treballa com a freelance per a diferents mitjans.També ha estat reconegut amb diversos premis nacionals i internacionals de fotografia (World Press PhotoSony World Photography AwardsPoy Latam, etc) i ha publicat en revistes d’arreu del món. Des de 2013, també treballa com a videògraf, realitzant diversos curts i documentals. 

El documental “103” de David Airob i José Bautista s’estrena el 8 de juliol

També el proper 8 de juliol s’estrenarà al Cèntric Espai Cultural el documental “103”, realitzat per David Airob juntament José Bautista i dedicat a l’experiència viscuda pel veí del Prat Fernando Domínguez després d’ingressar per covid a l’Hospital de Bellvitge. Domínguez va ser el primer pacient que va sortir amb vida de la Unitat de cures Intensives del centre el 31 de març de 2020 i l’endemà va començar a escriure una carta, que ha inspirat el documental. Després de la presentació del documental, que es tornarà a projectar el 12 de juliol, s’obrirà un col·loqui amb els protagonistes.

La presentació d’aquesta exposició i documental s’emmarquen en el conjunt d’activitats que es desenvolupen al Prat per recuperar i mantenir la memòria dels temps de pandèmia, en un context en què ja comença a millorar la situació sanitària. La primera d’aquestes activitats va ser l’acte en record a les víctimes pratenques de la covid i de reconeixement a l’esforç i solidaritat de la ciutadania, del passat diumenge 27 de juny. (Nota de premsa).

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×