El cicle “Parla amb l’alcalde” torna amb trobades temàtiques
Publicado el 23 de febrero de 2022
  • Ahir es va reprendre el cicle, amb una primera trobada dedicada a la joventut, que es va celebrar al Lloro i, dimarts vinent, se’n farà la segona sobre esports al CEM Estruch.

Les trobades del cicle “Parla amb l’alcalde” s’han reprès a finals d’aquest mes de febrer, amb l’objectiu d’abordar diferents temes amb les persones, col·lectius i entitats que treballen en diferents àmbits de la ciutat. Si en la fase anterior del cicle, les trobades de l’alcalde amb la ciutadania i el teixit social i associatiu s’havien distribuït per diferents zones i barris del Prat, en aquesta segona etapa l’enfocament serà temàtic.

La primera d’aquestes trobades temàtiques es va celebrar ahir, dimarts 22 de febrer, i es va dedicar a abordar les necessitats i inquietuds de les persones joves d’entre 14 i 17 anys. Es va fer el Lloro, on es troben els serveis de Joventut de l’Ajuntament del Prat. Com les diferents trobades que es faran enguany, el lloc escollit per fer aquesta trobada estava vinculat al tema tractat.

La següent trobada programada és el dimarts 1 de març a les 19 h i se centrarà en l’esport. Per això, l’emplaçament escollit serà el Centre Esportiu Municipal (CEM) Estruch. Les inscripcions estan obertes i es poden fer aquí.

Amb aquestes dues primeres trobades, es reprèn el cicle “Parla amb l’alcalde”, que ja es va iniciar a principis d’aquest mandat amb trobades per abordar les necessitats del veïnat de diferents zones de la ciutat en espais com els Centres Cívics Sant Jordi-Ribera Baixa, Jardins de la Pau o Palmira Domènech.  En el context de la pandèmia sanitària, el cicle ha patit interrupcions per la impossibilitat de fer trobades presencials i ara es reprèn, superada la sisena onada de la covid.  En total, durant el 2022, es preveu programar una desena de trobades temàtiques, que s’aniran anunciant al llarg de l’any. S’abordaran temes vinculats a l’educació, la cultura, el món econòmic i empresarial, la restauració i el comerç o  l’energia, entre d’altres.

Les entitats podran sol·licitar un “Parla amb l’alcalde” a la carta

A més de les sessions temàtiques impulsades des de l’Ajuntament, s’oferirà a les entitats de la ciutat que puguin sol·licitar la seva trobada amb l’alcalde per plantejar-li les seves propostes, necessitats o inquietuds. Aquesta mateixa setmana, es farà arribar un butlletí a les entitats de la ciutat per tal d’explicar-los el procediment per sol·licitar aquestes trobades amb l’alcalde si ho desitgen.

Un cicle emmarcat en el Pla local de govern obert

Les trobades de “Parla amb l’alcalde” s’emmarquen en el Pla de govern obert de l’Ajuntament del Prat per tenir en compte les diferents necessitats i inquietuds de la ciutadania i el teixit social i associatiu de la ciutat a l’hora d’adoptar decisions vinculades a la política municipal. La voluntat és, doncs, governar escoltant.

En aquest sentit, cal recordar que a la ciutat existeixen diferents espais de participació formals i reglats, com ara els Consells Municipals (de dones, de salut, d’educació, etc.). Les trobades de “Parla amb l’alcalde” no constitueixen un òrgan de participació formal com els anteriors, sinó que són espais de trobada informal, perquè la ciutadania o les entitats puguin plantejar en un format més distès aquelles qüestions que els preocupen.

A més d’aquestes trobades, en el marc del Pla de govern obert, l’alcalde Lluís Mijoler també intercanvia punts de vista i opinions amb la ciutadania a través d’altres espais i canals de comunicació, com ara el videoblog que es pot consultar al web municipal; o el programa Contrasenyes de El Prat Ràdio, en què contesta directament preguntes plantejades pels veïns i veïnes de la ciutat.(Nota de Premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×