El Consell Internacional d’Aeroports reconeix la qualitat i les mesures d’higiene enfront de la COVID-19 de l’aeroport
Publicado el 10 de marzo de 2022

Aquest premi reconeix, després de dos anys de pandèmia, el compromís continu de l’aeroport pratenc.

El Consell Internacional d’Aeroports (ACI) ha atorgat a L’Aeroport del Prat el premi a les “Millors Mesures d’Higiene” a Europa per les mesures sanitàries implantades per Aena als seus aeroports contra la COVID-19.

Millors mesures d’higiene d’Europa

El reconeixement d’ACI per les “Millors Mesures d’Higiene” a Europa contra la COVID-19 és especialment rellevant, ja que prové de les valoracions que realitzen els passatgers a les enquestes ASQ (Programa de Qualitat del Servei Aeroportuari, Airport Service Quality) recaptades per l’ACI.

Totes les mesures implementades a la xarxa d’Aena a Espanya s’emmarquen en el Pla de Recuperació Operativa (PRO) del gestor aeroportuari, que des de l’abril del 2020 va aplicar les recomanacions de l’Agència Europea de Seguretat Aèria (EASA) i del Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC).

El guardó d’ACI reflecteix l’opinió dels usuaris que han valorat notablement totes les mesures adoptades: controls sanitaris, marques distància social, mampares protectores, dispensadors d’hidrogel, ús obligatori de mascareta o informació contínua al passatger.

Aquest premi reconeix, després de dos anys de pandèmia, el compromís continu amb els seus passatgers, adaptant les seves instal·lacions a les necessitats dels seus usuaris amb l’objectiu de garantir la salut i la seguretat de passatgers i empleats.


El programa d’evaluació ASQ d’ACI

El programa ASQ és un pla global d’avaluació comparativa en la indústria aeroportuària. Els premis es basen en els resultats de les enquestes del programa internacional ASQ de percepció de la qualitat del servei en els passatgers que desenvolupa ACI. Les enquestes ASQ es realitzen directament als passatgers, que responen a uns qüestionaris en els quals valoren aspectes com l’accés, les instal·lacions, l’amabilitat del personal, la seguretat, la qualitat en els menjars i el temps d’espera al control de seguretat. Tots els aeroports participants utilitzen exactament la mateixa metodologia.

L’ACI es va constituir el 1991 per a promoure la col·laboració entre els aeroports i altres socis del món de l’aviació, com la que engloba a totes les aerolínies, l’IATA (Associació Internacional del Transport Aeri), o el CANSO (Organització Internacional de Proveïdors de Serveis de Navegació Aèria), amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament d’un sistema de transport aeri segur, eficient i respectuós amb el medi ambient. En l’actualitat, aquest consell integra a 717 membres, que operen 1.950 aeroports a 185 països.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×