El ple demana un pla de xoc per la salut mental a Catalunya
Publicado el 10 de julio de 2021

Al Ple celebrat dimecres es va aprovar una moció que demana impulsar un pla de xoc sobre la salut mental a Catalunya. La moció  respon a l’augment dels factors de rics que ha suposat la pandèmia de la covid per al benestar emocional i la salut mental de la ciutadania. La moció considera que, fins al moment, la Generalitat de Catalunya ha exercit “un lideratge feble i ineficaç” per atendre les necessitats de salut mental de la ciutadania. S’ha aprovat amb el vot favorable de El Prat En Comú, PSC, Podemos i C’s i l’abstenció d’ERC.

La moció demana a la Generalitat que impulsi aquets pla de xoc, conjuntament amb els ens locals, per augmentar els recursos per oferir una atenció integral i preventiva dels trastorns mentals i addicions. Es vol reforçar així la xarxa pública d’atenció en salut mental, coordinada amb la xarxa de serveis socials d’atenció pública, l’acció comunitària i el reconeixement dels professionals.

També s’insta tots els grups polítics del Parlament de Catalunya a celebrar un ple monogràfic sobre aquest tema i es demana desenvolupar les competències municipals en aquesta matèria. L’Ajuntament també es compromet a seguir implementant l’estratègia de Salut mental comunitària local i a millorar en la detecció de problemes en aquesta matèria, a partir del desenvolupament de processos compartits i l’impuls de xarxes de suport veïnal. Així mateix, se seguirà reforçant l’acompanyament individualitzat i grupal en aquesta matèria i es donarà suport a les entitats que promouen la inserció sociolaboral i psicosocial de les persones amb problemes de salut mental. L’Ajuntament també s’adherirà al Grup Impulsor Salut Mental Comunitària del Baix Llobregat.

Cal recordar que l’octubre de 2020, en el context de la pandèmia sanitària, l’Ajuntament del Prat ja va impulsar la campanya “Parlem, escoltem, ens cuidem?” per promoure la implicació de la comunitat per al benestar emocional propi i dels altres, així com per combatre els estigmes associats a les persones que pateixen problemes de salut mental. També es va posar en marxa el 2020 l’espai Situa’t, servei municipal d’informació i assessorament en salut mental.(Nota de Premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×