El Prat acollirà un cicle de pensament sobre la societat contemporània
Publicado el 4 de febrero de 2022
  • El Cèntric acull el cicle Diàlegs entre febrer i maig, amb tres eixos temàtics sobre pensament.

El Centric acull el cicle de Diàlegs a l’entorn de les principals preocupacions del món contemporani, que es desenvoluparà entre els mesos de febrer i maig i aplegarà experts i profesionals de renom en diferents àmbits com el periodisme, l’escriptura, la ciència política o la filosofia, entre d’altres.

El cicle, que s’iniciarà el proper dimarts 8 de febrer, vol plantejar preguntes i ajudar a trobar respostes en els actuals temps d’incertesa, en què s’estén la visió que el món que habitem s’està acabant i que hem de recuperar una normalitat, que ja no serà la que coneixíem. Cada dia es fa més evident la necessitat de trobar-nos i poder pensar col·lectivament, sortir dels entorns privats i tancats per cercar espais de reflexió conjunta, compartir diferents visions, comprendre la realitat, explicar-nos què ens està passant i com podem abordar noves perspectives que ens permetin viure, tot construint un present i un futur.

 

Una mirada al present des de tres àmbits

Partint d’aquestes inquietuds, s’ha organitzat el cicle Diàlegs, que s’estructura en tres eixos temàtics. D’una banda,  el periodista i escriptor Albert Lladó conduirà un espai de pensament, que abordarà les nostres fragilitats i vulnerabilitats, però també el coratge i les fortaleses.

Per la seva banda, el Doctor en Ciència Política Rubén Martínez (La Hidra Cooperativa) proposarà els principals temes que estructuren la nostra societat des del pensament crític i polític: l’ecologia, el dret a viure en un habitatge digne a les ciutats, feminismes i identitarisme i la construcció d’un futur en la contradicció permanent entre el benestar personal i col·lectiu i les regles del mercat capitalista.

Des de la literatura, Rosa Ribas plantejarà el fet d’escriure des de la perifèria, la memòria personal, les històries familiars, les contradiccions de la vida en comú de les diferents classes socials i la casa, com a símbol d’habitar el món des del teu propi lloc.

Diàlegs de febrer

El tret de sortida del cicle tindrà lloc el proper 8 de febrer, amb la sessió Un futur amb més benestar o més mercat?  De la mà de la investigadora Erika González compartirem un primer mapa per entendre on ens condueixen les actuals relacions entre poder privat i poder públic.

En l’àmbit literari, el 15 de febrer parlarem de La memòria com a relat amb el periodista i escriptor Albert Lladó -en aquesta ocasió des del rol d’entrevistat-. La sessió tindrà com a punt de partida el seu llibre La travesía de las anguilas, una novel·la que, sense sentimentalisme ni tremendisme, però amb emotivitat, ens porta a reflexionar sobre com escrivim i reescrivim la nostra vida.

El 23 de febrer, el professor de filosofia Joan-Carles Mèlich reflexionarà sobre Com mantenir el coratge en un món cada vegada més fràgil?La proposta és una invitació a enfrontar-se a les cruïlles del present des d’un sentit que superi les solucions ràpides i impersonals de l’imperi de la tècnica.

Aquestes són les primeres activitats del cicle, que s’allargarà fins a finals de maig. (Nota de premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×