El Prat destina 7,3 milions d’euros de romanents de 2021 a millores a l’espai públic i als equipaments i a la transició energètica
Publicado el 6 de abril de 2022

Fins a 179.000 euros es destinaran al capital inicial de l’Ajuntament en l’empresa publicocomunitària d’energia, que és previst constituir properament al Prat i que contribuirà a la posada en marxa de la comunitat local d’energia. També s’aportaran 312.500 euros més al foment dels vehicles elèctrics compartits.

El ple municipal del Prat d’abril, celebrat avui dimecres dia 6, ha aprovat destinar una partida extraordinària de 7.295.639,53 €, procedent de romanents de l’any 2021, a implementar millores en els equipaments o l’espai públic o a reforçar i endegar projectes de ciutat en diferents àmbits. S’ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups, excepte de C’s, que s’hi ha abstingut.

Les partides més importants, que representen més del 60% d’aquests 7,3 milions, van adreçades a inversions en edificis, instal·lacions, equipaments o infraestructures municipals, així com en implementar millores a l’espai públic (d’enllumenat, senyalització, etc.).

Pel que fa a la resta de partides, cal destacar que es destinaran fins a 179.000 euros a aportar el capital inicial de l’Ajuntament en l’empresa publicocomunitària d’energia, que és previst constituir properament al Prat.  Aquesta empresa, per a la qual se cercaran socis entre actors privats i la comunitat, és també la base per posar en marxa la comunitat local d’energia que s’està constituint al Prat, que vol ser la de major abast de tot l’Estat. Amb el suport de l’empresa publicocomunitària, els membres d’aquesta comunitat podran autoabastir-se amb energia produïda al Prat i guanyar així independència de les grans elèctriques. 

Precisament, els 179.000 euros que l’Ajuntament aportarà al capital inicial de l’empresa publicocomunitària d’energia equivalen a l’estalvi econòmic que es preveu obtenir a partir de la instal·lació de plaques fotovoltaiques en les cobertes de 22 equipaments municipals durant el proper any. L’estalvi energètic associat a l’ús d’aquest font d’energia renovable també comportarà aquesta reducció de la despesa en els subministraments dels equipaments.

En matèria de sostenibilitat, es destinaran, a més, 312.500 euros a la contractació de serveis de vehicle elèctric compartit, una de les accions amb què l’Ajuntament del Prat vol fomentar un model de  mobilitat sostenible a la ciutat.

Altres partides es destinaran a projectes d’educació (prestació de serveis d’escoles bressol, projectes  pedagògics…), plans d’ocupació, habitatge social o a la prestació dels serveis d’esports, entre d’altres. (Nota de premsa)

Comentarios

1 Comentario

 1. Pepito Grillo

  Y en mejorar la atención primaria: 0€.
  Y para mejorar las pensiones más bsja:0€.
  Y a Servicios Docisles:0€
  Y a mejorar las condiciones de las trabajadoras del SAD :0€
  Todo dirigido al tocho y a obras innecesarias.

  Responder

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×