El Prat es dota d’un Pla local de Govern Obert
Publicado el 8 de julio de 2021

Per impulsar noves eines de transparència, participació i gestió de les dades municipals

El ple municipal del Prat de Llobregat, celebrat aquest dimecres 7 de juliol, ha aprovat de forma inicial el Pla local de Govern Obert, amb què l’Ajuntament del Prat es vol situar com a ciutat capdavantera en transparència i participació.

Aquest pla, el procés de redacció del qual es va iniciar la passada legislatura, consta de cinc eixos d’actuació. En primer lloc, vol avançar en el tractament de les dades amb l’objectiu d’implementar millores en la gestió municipal, tant externes de cara a la ciutadania com internes per a l’organització de l’administració local. En segon lloc, es vol aprofundir en la transparència i millorar la visualització de les dades de la gestió i polítiques municipals. En tercer lloc, es vol avançar en la rendició de comptes, perquè la ciutadania pugui comprovar els compromisos formals del consistori i quin és el seu grau de compliment al llarg del temps, mitjançant eines que en simplifiquin la supervisió. En quart lloc, es vol fomentar més la participació ciutadana, ampliant les iniciatives ja posades en marxa els darrers anys amb aquest objectiu. Finalment, el cinquè àmbit està dedicat a la integritat pública, per reforçar les garanties del comportament ètic dels membres de la corporació. 

El Pla local de Govern Obert és el resultat del treball iniciat fa més de 10 anys, quan el departament de Ciutadania de l’Ajuntament va començar les primeres iniciatives de participació adreçades als col·lectius del teixit associatiu. També, des de fa dues legislatures, s’estan duent a terme processos participatius, per consultar individualment als veïnes i veïnes del Prat la seva opinió sobre diversos temes (plans locals, reformes urbanes, pressupostos participatius dels quals s’acaba de fer la segona edició, etc.). L’any 2013, també es va posar en marxa el portal de transparència del web municipal i es va iniciar l’Estratègia digital de l’Ajuntament, que s’han anat actualitzant des d’aleshores d’acord amb l’evolució de les necessitats. El 2016, es va crear la regidora d’Economia, Bon Govern i Transparència i el 2017 es va aprovar el nou Reglament Orgànic Municipal, incorporant els principis de transparència i bon govern.

Després de l’aprovació inicial del Pla local de Govern Obert, amb el vot favorable de l’equip de govern i Podemos, l’abstenció d’ERC i el vot contrari de C’s, s’obrirà període d’exposició pública.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×