El Prat impulsa la Xarxa de Serveis Bancaris Bàsics
Publicado el 10 de marzo de 2022

Un dels punts tractats al ple municipal d’ahir té a veure amb la necessitat de cercar solucions contra l’exclusió financera, que s’ha aguditzat de la de crisi de 2008. per la concentració del sector bancari i el tancament d’oficines, especialment entre les persones que més pateixen l’escletxa digital.

El ple del Prat ha aprovat per unanimitat la declaració institucional contra l’exclusió financera i pels serveis bancaris públics. Es reclama a l’Estat i a la Generalitat que impulsin una regulació que obligui les entitats financeres a garantir aquest dret i a prevenir i sancionar les males praxis.  També s’aposta per impulsar la Xarxa de Municipis pel Dret als Serveis Bancaris Bàsics, presentada al Prat el passat 25 de febrer, i estudiar el potencial de les fintech per impulsar serveis financers municipals.

A més, al ple es va aprovar per unanimitat una altra moció per defensar la inclusió financera i bancària de la gent gran i demanar a les entitats bancàries que reforcin l’atenció al client de foma presencial i no cobrin comissions per treure diners en efectiu a la finestra si no es tenen habilitats per fer-ho en caixers automàtics. La gent gran és un dels col·lectius que més pateix el tancament d’oficines bancàries i l’escletxa digital per accedir a la banca online. (Nota de Premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×