El Prat impulsarà un laboratori d’innovació empresarial especialitzat en logística
Publicado el 26 de abril de 2022

Alcaldes i alcaldesses de cinc ajuntaments de la zona Delta, entre ells el del Prat, Lluís Mijoler, han constituït del Consell del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) InnoDelta. La creació del Consell, màxim òrgan de governança del PECT, que te com a objectiu impulsar i finançar diferents programes d’innovació.

La nostra ciutat impulsarà el projecte Logistics & Mobility Lab del Prat, que comptarà amb un finançament de 264.079 €, vol impulsar un laboratori d’innovació empresarial especialitzat en logística al Prat.  Serà un espai de treball i governança compartit entre agents públics i privats del sector per afrontar nous reptes de la logística i la mobilitat del futur amb els següents objectius específics: desenvolupar accions de Think Thank que permetin la transferència de coneixement a partir d’aliances entre empresa, ciutadania, món acadèmic i administració publica; millorar la competitivitat de les pimes pel fet de comptar amb un transport més eficient; i posicionar el delta del Llobregat com una plataforma logística competitiva.

La posició geoestratègica del delta del Llobregat i la importància del sector industrial i logístic al Prat, l’única ciutat del sud d’Europa que disposa a la vegada de port i aeroport i importants zones amb operadors logístics nacionals i internacionals especialitzats i amb capacitat d’emmagatzematge que faciliten la distribució, aporten al municipi les condicions idònies per impulsar-hi un laboratori d’aquestes característiques. El Prat compta amb un 247 empreses de logística arrelades al municipi, on hi treballen 16.000 persones.

En aquest context, l’Ajuntament del Prat està compromès amb el desenvolupament d’un model d’activitat econòmica que conjugui els objectius de sostenibilitat, competitivitat i de generació d’ocupació de qualitat, en el marc dels reptes fixats pel Pla d’Actuació Municipal 2020-2023, que segueixen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per al 2030 de les Nacions Unides. En aquest marc general d’actuació, el Lab Logistics Mobility vol fomentar un sistema logístic innovador, sostenible i competitiu.(Nota de Premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×