El Prat recupera enguany la seva Festa Major després de cancel·lar-la el 2020 per la pandèmia
Publicado el 22 de septiembre de 2021
  • Entre les activitats programades, diverses i per a tots els públics i adequades al context sanitari, hi consten diverses vinculades a la cultura popular i tradicional, concerts i grups 100% #potablava, el Prat Nocturn, teatre, circ i humor, entre d’altres.
  • El pregó anirà a càrrec de la científica pratenca Carlota Dobaño, cap del grup d’Immunologia de la malària a l’Institut de Salut Global de Barcelona. Des de l’aparició de la covid19, compagina aquesta tasca amb la recerca sobre la covid.

El Prat recupera la seva Festa Major, després d’haver-la hagut de cancel·lar durant el 2020 a causa del context sanitari de la pandèmia d’ara fa un any. L’edició de 2021 tindrà lloc del 24 al 27 de setembre i compta amb un ampli programa d’activitats, dissenyat per l’Ajuntament en col·laboració amb les entitats, també adequat al context sanitari actual per garantir una festa segura.

Entre les activitats programades, diverses i per a tots els públics, hi consten diverses vinculades a la cultura popular i tradicional, concerts i grups 100% #potablava, El Prat Nocturn, teatre, circ i humor, entre d’altres.

Set espais amb propostes ben diferents

Les activitats es desenvoluparan en nous espais a l’aire lliure i que permeten un control de l’aforament. Per aquest motiu, els patis d’algunes de les escoles i places de la ciutat s’adaptaran per gaudir del programa de la Festa Major. El pati de l’Escola Molt Honorable Josep Tarradellas acollirà alguns dels concerts i propostes musicals,  al pati de l’Escola Bernat Metge es podran veure també concerts de grups locals, espectacles d’humor i, fins i tot, titelles, que ens faran riure i emocionar-nos a parts iguals. I el pati de l’Escola Jaume Balmes serà l’escenari per músiques, mostres artístiques i culturals d’entitats de la ciutat. Els millors concerts tribut els escoltarem a la plaça de Louis Braille, també boleros i fins i tot música de banda.

El Teatre L’Artesà serà com sempre l’espai per gaudir del millor de les  Arts en Viu. La Cirquera es trasllada a la plaça de Sant Jordi, que es transforma en un gran escenari per rebre els espectacles de circ més especials i innovadors.

I la cultura popular i tradicional tindrà el seu espai a la Grada de Cultura Popular. L’aparcament de l’estació de RENFE es transforma en una gran grada per gaudir de danses, tradicions, focs i música amb totes les colles de cultura popular i tradicional del Prat.

La científica Carlota Dobaño, pregonera de la Festa Major del Prat 2021

La pregonera d’enguany, que obrirà la Festa Major de 2021 el proper divendres 24 de setembre al vespre, serà la pratenca Carlota Dobaño, llicenciada en Farmàcia i Farmacologia per la Universitat de Barcelona, doctorada per la Universitat d’Edimburg i cap del grup d’Immunologia de la malària a l’Institut de Salut Global de Barcelona. Des de l’aparició de la covid19, compagina aquesta tasca amb la recerca dels mecanismes immunitaris induïts per la infecció amb SARS-CO-19.

Mocadors i banderes de Festa Major

Enguany, es distribuiran prop de 5.000 mocadors de la Festa Major del Prat entre la ciutadania pratenca, que s’estan venent per 1 euro als centres culturals del Prat des de dilluns 20 de setembre.  També hi ha la possibilitat d’aquirir per dos euros la bandera de Festa Major per engalanar el balcó.

Una festa reivindicativa que se suma al no a l’ampliació de l’aeroport

A les persones que adquireixin el mocador, també se’ls lliurarà gratuïtament una xapa amb el missatge contrari a l’ampliació de l’aeroport. Aquest posicionament és unànime al Prat i genera consens entre tots els grups municipals representats al consistori.

Concurs fotogràfic

En aquesta edició, també se celebrarà el Clic Prat, el concurs fotogràfic de la Festa Major. Per participar-hi s’hauran de compartir per Instagram amb l’etiqueta #clicprat. Els guanyadors de les diferents categories del concurs podran optar a diferents premis, com menús en restaurants locals, productes Km 0 o accessoris de fotografia per al mòbil.

Totes les activitats a l’espai públic són gratuïtes però les restriccions vigents per la pandèmia obliguen a establir un aforament, l’ús de la mascareta, el control previ dels assistents amb una reserva d’entrada per internet o, en cas de no tenir accés a la xarxa, presencialment als diferents centres culturals de la ciutat. En aquests moments, les entrades per a la gran majoria d’activitats ja estan exhaurides.

Per estar al corrent de totes les informacions i possibles alteracions de la programació de festa major, cal estar atent a les xarxes socials i a la web de la Festa Major elprat.cat/festamajor. (Nota de Premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×