El Prat tindrà una APP per trobar taxi desde el mòbil.
Publicado el 20 de abril de 2022

El nou servei de l’aplicació AMB Mobilitat permetrà demanar un taxi al carrer. Aquesta funcionalitat de l’app, impulsada per l’IMET i executada per AMB Informació i Serveis SA, actuarà com una mà alçada digital.

l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han presentat el servei Picmi Taxi, una nova funcionalitat de l’aplicació AMB Mobilitat amb la qual els usuaris podran demanar un taxi quan es trobin al carrer. Consisteix en la digitalització de les peticions que habitualment es fan «a mà alçada», que són el tipus de servei més freqüent, ja que aproximadament un 50 % dels taxis metropolitans no es troben adherits a cap radioemissora o app.

«És un salt qualitatiu molt important per al sector del taxi, perquè el 100 % dels vehicles disposaran d’aquesta funcionalitat i serà molt més fàcil poder trobar-ne un de forma ràpida. Serà una eina clau en el repte de la digitalització del transport«, ha matisat la Presidenta de l’IMET, Laia Bonet.

Aquest nou servei digital de l’app metropolitana AMB Mobilitat, que estarà disponible després de l’estiu de 2022, permetrà a qualsevol ciutadà indicar amb el seu mòbil que està buscant un taxi, fent clic al botó «Picmi Taxi». La iniciativa pretén facilitar l’ús del taxi per part de la ciutadania i fer-lo més atractiu gràcies a la reducció del temps d’espera. L’usuari podrà saber quants minuts trigaria a arribar un vehicle al punt de recollida indicat i, tenint aquesta dada, podrà acceptar o rebutjar el servei. Una altra de les opcions que presenta la interfície és la de cercar i sol·licitar taxis adaptats o de més capacitat.

Una altra de les opcions que inclou el servei Picmi és la possibilitat de saber el preu aproximat de la ruta que l’usuari vol efectuar, a través del calculador de preus de l’IMET «Calcula la teva ruta». Tanmateix, no es podran fer reserves de taxi ni pagar a través de l’aplicació.

El sistema és capaç de geolocalitzar el client, indicar sobre el mapa les parades properes i calcular quant trigaria a arribar-hi a peu. També permetrà saber en temps real quants taxis disponibles hi ha en cadascuna d’aquestes parades, ja que la descàrrega de l’aplicació serà obligatòria per a tots els taxistes de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Quan un usuari faci una petició a través de Picmi Taxi, els taxistes propers rebran una notificació per tal que algun d’ells accepti la sol·licitud d’efectuar el servei.

Un cop acceptat, a l’usuari se li indicarà que el taxi està en camí, i podrà veure sobre el mapa la seva ubicació en temps real. Per tal que el client pugui identificar el vehicle que efectuarà el seu servei, se li comunicarà el model, la matrícula i el número de llicència. Quan el vehicle hagi arribat al punt de recollida, el client rebrà un avís al telèfon mòbil.

En cas que el client estigui situat en una zona on no hi hagi un taxi proper, l’aplicació el derivarà a les altres app privades i radioemissores que consten registrades a l’IMET i que operen a l’àrea metropolitana de Barcelona, per tal que pugui demanar-ne un.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×