Entregats els premis Ciutat del Prat
Publicado el 4 de julio de 2021

L’assemblea local de la Creu Roja, l’artista Cristina BanBan i Vicenç Lluch, per la seva tasca en favor de les persones amb discapacitat, Premis Ciutat del Prat.

El Teatre Artesà va acollir la entrega dels premnis «Ciutat del Prat», amb elsquè es vol reconèixer la contribució de persones o entitats a la ciutat en diferents àmbits, en l’acte celebrat el passat divendres divendres a la tarda al Teatre L’Artesà.

En aquesta edició, els premiats han estat l’assemblea local de la Creu Roja al Prat, per la seva aportació altruista a la comunitat i el seu compromís amb les persones en situació vulnerable; Cristina BanBan, en reconeixement dels seus mèrits com a artista plàstica i la seva contribució a la cultura; i Vicenç Lluch Beltrán, per tota una vida dedicada a la integració i visibilitat de les persones amb diversitat funcional.

Amb aquests premis, que es van instaurar l’any 2009 i que a partir d’ara es faran cada dos anys, es vol reconèixer la trajectòria i les aportacions de persones o organitzacions vinculades al Prat, que hagin contribuït a fomentar la llibertat, la solidaritat, la igualtat i el progrés de la societat en qualsevol àmbit, hagin destacat en qualsevol disciplina cultural o esportiva o contribuït a projectar i donar prestigi al nom de la ciutat.

En l’acte de lliurament dels premis d’enguany, l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha entregat personalment el guardó a Vicenç Lluch Beltrán i l’equip de la Creu Roja, representat per Jordi Hueto, president de l’assemblea local del Prat; Josep Quitet, president de la institució humanitària a Catalunya, i Ester López, referent tècnica de l’entitat a la ciutat.

En el cas de Cristina BanBan, que treballa a Nova York, no ha pogut assistir personalment a l’acte, però ha dirigit un missatge en vídeo al públic. Ha recollit el premi el seu germà.

L’acte de lliurament dels XII Premis Ciutat del Prat, ha estat conduït per Víctor Asensio de El Prat Comunicació. També ha comptat amb l’amenització musical de Dream Big Band.

La trajectòria dels premiats i premiades:

L’assemblea local de la Creu Roja al Prat, l’origen de la qual a la nostra ciutat es remunta a l’any 1904, està formada majoritàriament per persones voluntàries. Els principis que regeixen la seva activitat estan orientats a donar ajut i suport a les persones en risc de pobresa i exclusió social, promovent la igualtat d’oportunitats i la lluita contra la discriminació.

Entre les diferents tasques que desenvolupa l’entitat a la ciutat, destaca la col·laboració estable i continuada amb l’Ajuntament del Prat, en els àmbits d’atenció a la infància i a les famílies en situació vulnerable, en el suport a la gent gran i en matèria de salut pública.

A més, la seva tasca social, humanitària i de comunicació durant la pandèmia ha estat exemplar i molt necessària a la ciutat, clau en la dinamització activa de la ciutadania, que s’ha implicat de forma voluntària per donar suport als col·lectius amb més dificultats.

Cristina BanBan (nom artístic de Cristina Martín Collado) és una artista pratenca nascuda el 1987, de destacada i reconeguda trajectòria internacional. Va iniciar la seva formació artística a l’Escola d’Arts del Prat, on va passar d’alumna a professora, i és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Actualment viu i treballa a Nova York. Les seves pintures exploren la forma del cos humà, superant els límits de les proporcions amb la representació de figures femenines voluptuoses, combinant harmoniosament el real i l’imaginari, amb escenes íntimes quotidianes que parlen sobre les expectatives socials, les normes i els valors que envolten la feminitat i la vida dels millennials en l’era de la tecnologia. Al 2017, va ser reconeguda com a millor artista jove amb el premi Arts Club de la Real Acadèmia de Londres i ha rebut grans elogis per part de la crítica internacional especialitzada.

Ha col·laborat amb reconeguts artistes nacionals i internacionals i ha exposat de forma individual o col·lectiva la seva obra en galeries d’arreu del món. Aquest 2021, ha exposat a la 1969 Gallery de Nova York, al Museu d’Art de Columbus Ohio, al Kunstraum Potsdam d’Alemanya i està preparant una exposició a la Xina per al setembre.

Vicenç Lluch Beltrán va néixer a Santa Magdalena de Pulpis (Castelló) l’any 1935, però ha viscut la major part de la seva vida al Prat. A la nostra ciutat, ha tingut una gran implicació amb el món associatiu i ha destacat per la seva faceta voluntària. En l’àmbit esportiu, va portar equips de bàsquet de La Seda de Barcelona durant 10 anys. En l’àmbit social, va formar part d’aquells primers pares i mares que van iniciar-se en la lluita i defensa dels seus fills i filles amb discapacitat intel·lectual.

Va formar part de l’Escola Sant Isidre i va participar en la junta formadora de la Fundació Rubricatus. Va ser vicepresident de l’entitat fins a l’any 2019 i va impulsar el Taller especial de Treball TESIPRAT. En l’àmbit associatiu, va ser un dels fundadors de l’Associació de Veïns de la Barceloneta. Forma part encara de la seva junta i és membre actiu del barri. (Nota de Premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×