Els Ajuntaments planten cara als bancs
Publicado el 24 de febrero de 2022

El maltractament bancari ha fet moure fitxa als ajuntaments que han decidit treballar en xarxa contra aquest. Demà el Saló de Plens de l’ajuntament acollirà la presentació oficial.

L’Ajuntament del Prat acollirà demà la presentació de la nova Xarxa de Municipis pel Dret als Serveis Bancaris Bàsics. Aquesta xarxa neix amb l’objectiu d’estudiar la creació d’entitats d’àmbit municipal que garanteixin el dret ciutadà a l’accés als serveis bancaris bàsics.

Els municipis impulsors prenen aquesta iniciativa en un moment en què aquest dret ciutadà està en risc, davant de l’augment de l’exclusió financera que està comportant la concentració de l’activitat bancària, especialment des de la crisi financera de 2008 i el posterior procés de bancarització de les caixes d’estalvi. Aquest procés ha anat seguit del tancament de prop de la meitat de les 45.000 oficines bancàries que hi havia a Espanya l’any 2008, segons la Plataforma per una Banca Pública. Això està posant en perill el dret ciutadà als serveis bancaris bàsics, especialment entre les persones amb menys recursos econòmics i també entre els col·lectius que pateixen exclusió digital.

Davant d’aquesta situació, la Xarxa de Municipis pel Dret als Serveis Bancaris Bàsics explicarà demà la seva voluntat d’impulsar serveis financers d’àmbit local per cobrir les necessitats bancàries bàsiques dels veïns i veïnes, o bé facilitar les inversions cap al texit econòmic local. Estudiarà com fer-ho aprofitant el potencial les Fintech, que faciliten la creació d’eines financeres a partir de solucions tecnològiques amb costos d’estructura molt menors que els implicaria la creació d’una caixa d’estalvis.

A l’acte, hi assistiran l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, i representants dels ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat i de Montcada i Reixac, entre d’altres.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×