Finalitza el conflicte a Lluch Essence
Publicado el 6 de febrero de 2022

Els treballadors donen per finalitzat el conflicte amb l’empresa després d’obtenir unes millors condicions per a l’acomiadament dels mateixos.

El dia 2 de desembre l’empresa Lluch Essence va acomiadar a 14 treballadors, tots del departament de logística (situat al Prat de Llobregat), i acomiadant així també a la totalitat de la secció sindical de la CNT a l’empresa.

Entre els 14 treballadors acomiadats es trobaven persones que en aquell moment tenien una baixa mèdica o baixa per paternitat, així com d’altres amb reducció de jornada per conciliació familiar.


L’empresa va acomiadar a tot el departament amb la clara intenció de subcontractar, ja que actualment aquesta feina la realitza una altra empresa de fora del Prat.
Després dels anys de lluita que duien a terme els afiliats de la CNT El Prat en aquesta empresa es va decidir iniciar un conflicte sindical amb Lluch Essence.

Durant aquestes últimes setmanes s’han fet piquets periòdics a l’entrada de l’empresa, mobilitzacions pels carrers del Prat, s’han repartit octavetes i enganxat cartells pel poble, apareixent la notícia a diversos mitjans de comunicació locals.


El conflicte ha tingut el seu impacte i molts veïns del Prat eren conscients de la situació i han mostrat el seu suport als treballadors
acomiadats i al sindicat que els donava suport, la CNT.


A partir d’aquest conflicte es van plantejar reunions amb l’empresa.


Davant la impossibilitat de readmissió, ja que l’empresa havia suprimit els llocs de treball, es van proposar unes millores de les condicions en l’acomiadament.

Després de diverses reunions els treballadors han acceptat les millores plantejades. Diversos membres de la secció
sindical han passat de rebre 20 dies/any treballat a 60 dies/any treballat.


El sindicat CNT El Prat reconeix a una nota de premsa «que no és una victòria total, que
no s’ha aconseguit la readmissió i hem pogut assegurar els llocs de feina dels treballadors, però entenen que la lluita duta a terme per
La CNT sí que ha millorat la situació en la qual l’empresa pretenia desfer-se d’aquests treballadors i de la secció sindical.


Ens alegrem de que el final hagi estat positiu pels treballadors alhora que lamenten que Lluch Essence no els hagi readmés i felicitem a CNT del prat per la lluita feta.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×