Impulsen un Fòrum europeu per abordar els drets digitals de la ciutadania 
Publicado el 21 de mayo de 2022

La Plataforma Red Conecta i Fundesplai acolliran el Fòrum de Drets Digitals, un esdeveniment que reunirà 250 persones expertes d’entitats del Tercer Sector, representants polítics i de sector empresarial per reflexionar i compartir propostes que contribueixin a garantir els drets digitals de la ciutadania.

Segons l’Informe España Digital 2025 (2022), gairebé la meitat de la ciutadania espanyola no presenta competències digitals bàsiques. En un entorn en què el 90% dels llocs de treball requereixen competències digitals bàsiques, a Espanya el 36% de les persones empleades no tenen aquestes competències, i un 8% dels espanyols no ha utilitzat mai internet. Segons l’informe Ospi sobre Bretxa de Gènere (2022), es calcula que les dones es troben a tres punts percentuals per sota del percentatge dels homes pel que fa al coneixement en habilitats digitals. Només un 1,4% dels especialistes en TIC són dones.

Participen les principals xarxes que aborden la transformació digital i treballen en la superació de les bretxes digitals en àmbit estatal i europeu: Plataforma Red Conecta i associació Somos Digital d’àmbit estatal i ALL DIGITAL d’àmbit europeu.

La jornada començarà amb una benvinguda institucional a les 9:00h i poc després, a les 09:30h, hi haurà una conferència de Genís Roca, expert en Internet, cultura i transformació digital, imparteix una conferència sobre els drets digitals i les responsabilitats perquè es compleixin.

Tallers sobre igualtat de gènere, sostenibilitat, infància… en l’àmbit digital

A partir de les 10.00 hores, els 250 assistents es repartiran en 12 tallers simultanis per debatre i generar propostes al voltant d’Igualtat i no discriminació: Gènere; Protecció de la infància i la joventut; Bretxes d’accés: Ruralitats; Impacte mediambiental i sostenibilitat; Ocupabilitat; Digital education for social inclusion (en anglès); Igualtat i no discriminació: Persones migrants; Accessibilitat universal: persones amb discapacitat; Governança d’Internet i participació ciutadana; Digital skills for employability (en anglès); Intel·ligència Artificial.

A les 12.15 hores, hi haurà una fira d’entitats (Marketplace) per presentar projectes i iniciatives.

L’acte central comença a les 15.15 hores i comptarà amb la participació de Lluís Mijoler, alcalde del Prat de Llobregat; David Ferrer i Canosa, secretari de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya; Josep Gassó, president de Fundesplai; Ángela Caballero, presidenta de la Plataforma Red Conecta; Carme Artigas, Secretària d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial.

Presentació de llibre “Reimaginant el present per reduir les bretxes digitals”

A les 16:15 hores, tindrem la presentació del llibre “Reimaginant el present per reduir les bretxes digitals” en forma de taula rodona amb expertes en transformació digital: Clara CentenoCristina ColomNúria Salán i Núria Valls. Posteriorment, a les 18.15 tindrà lloc la conferència “La importància de les aliances estratégicas pels Drets Digitals”, a càrrec de Carlos Grau, conseller delegat del Mobile World Capital Barcelona Foundation i patró de Fundesplai.

El Fòrum de Drets Digitals té la finalitat d’assumir reptes i responsabilitats comunes entre entitats del Tercer Sector, representants polítics i el sector empresarial per superar les bretxes digitals i reivindicar l’accés i ús de la tecnologia com un dret per a la ciutadania del segle XXI .

Durant els dies 25, 26 i 27 de maig, les tres xarxes participants celebren esdeveniments i actes propis com l’Assemblea de la Plataforma Red Conecta, la III Trobada bianual de Som Digital i l’Assemblea General d’ALL DIGITAL.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×