Jessica Albiach visita el barri de Sant Cosme
Publicado el 2 de abril de 2022

La presidenta d’En Comú Podem al Parlament ha visitat avui el barri de Sant Cosme acompanyada per l’alcalde del Prat Lluís Mijoler.

La presidenta d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Jéssica Albiach, ha visitat aquest matí el barri de Sant Cosme , acompanyada per l’acalde del Prat Lluís Mijoler i d’altres membres del grup municipal del Prat En Comú.

El motiu de la visita era conéixer el barri i presentar la proposta del grup parlamentari de nova Llei de Barris Verds, que forma part del projecte Pla Catalunya Verda. Aquest Pla pretén modernitzar l’economia i crear llocs de feina de qualitat en clau verda per combatre l’emergència climàtica.

La proposta de llei està inspirada en la Llei de Barris de 2004 i té com a objectiu principal la creació d’un fons de recuperació social, urbana i ambiental de barris i viles vulnerables de Catalunya.

Segons ha explicat Albiach, la proposta vol que la lluita contra la desigualtat i l’aposta per la transició ecològica vagin de la mà. Albiach ha afirmat que hi ha 236 àrees identificades com a vulnerables a tot Catalunya, la majoria d’elles concentrades a les proximitats dels rius Llobregat i Besòs, on sovint les condicions d’habitabilitat i d’eficiència energètica dels edifics no és l’adequada, cosa que impacta en la qualitat de vida de la gent que hi viu.

Per això, la proposta d’En Comú Podem busca actuar en tres fronts: l’acceleració de la transició ecològica per garantir que cap barri es quedi enrere; la reducció de desigualtats socials urbanes; i el foment de la cooperació entre l’administració pública i els actors econòmics i socials.

L’alcalde Lluís Mijoler ha acompanyat a la diputada i ha recolzat l’aplicació de la Llei de Barris Verds al barri de Sant Cosme, al que ha descrit com “un exemple de com les polítiques públiques comporten un impacte important quan governen partits d’esquerres”. L’alcalde ha destacat que cal impulsar des dels barris una transformació de les ciutats, pensant en una transformació innovadora i en la transició energètica. Com ja ha defensat en altres ocasions, Mijoler ha recordat que calen rehabilitacions energètiques dels edificis i poder instal·lar plaques per poder constituir comunitats locals d’energia. Això permetria als barris tenir autonomia energètica i patir en menys mesura els efectes de crisis com l’actual

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×