Junts pel Prat demana més policies locals i més patrulles
Publicado el 7 de abril de 2022

El grup polític de Junts pel Prat ha enviat una proposta a l’Ajuntament per ampliar el cos de policia local i així disposar de més patrulles.

La formació política de Junts pel Prat ha sol·licitat l’obertura de noves convocatòries de forma continuada per ampliar el cos de policia local i fer front a les jubilacions anticipades que s’aniran produint els propers anys arran de l’aprovació del Reial Decret 1449/2018 del 14 de desembre que fou validat pel Congrés del Diputats el 2 de gener del 2019.

L’entrada en vigor d’aquest decret va obrir la porta a les jubilacions anticipades als 59 anys als membres de les policies locals.

Aquest fet anticipa una reducció progressiva de les plantilles en els propers anys, a no ser que hi hagi una reposició constant amb l’obertura de noves convocatòries.

La tendència de la darrera dècada del cos de policia local del Prat ha estat la disminució constant de la plantilla, i de fet de l’any 2008 al 2019 fou un dels cossos de policial local que va experimentar una reducció del ràtio de policies locals per cada mil habitants més grans entre els municipis de l’entorn.

A les jubilacions anticipades, cal afegir el conflicte que s’ha produït entre la policia local i l’equip de govern de la ciutat els darrers anys associat a reclamacions laborals i de més mitjans i recursos, que tot i que recentment ha entrat en vies de solució al haver arribat a un acord, ha suposat un perjudici pel cos en la realització de les seves tasques, segons afirmen desde Junts pel Prat.

Per aquest motiu, el portaveu de Junts pel Prat, Gerard Valverde demana un compromís ferm de l’equip de govern de la ciutat d’esvair qualsevol incertesa entorn al cos de policia local i que garanteixi la reposició d’agents a través de noves convocatòries i també els mitjans necessaris per a que realitzin la seva feina amb la màxima eficàcia possible en benefici de la seguretat dels veïns i veïnes de la nostra ciutat.

L’objectiu de la proposta és el de tenir més policies disponibles per a realitzar més patrulles.

La formació política manifesta la voluntat de seguir fent propostes, en el marc del debat del Pla Local de Seguretat, per tal de millorar la seguretat ciutadana i fer del Prat una ciutat més segura per a tothom (Nota de Premsa?

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×