Junts pel Prat sol·licita la creació d’un servei municipal de serenos
Publicado el 17 de marzo de 2022

El grup polític de Junts pel Prat ha registrat un prec a l’Ajuntament del Prat sol·licitant la creació d’un servei de serenos nocturn a la nostra ciutat en el marc del debat que s’ha iniciat per l’elaboració del nou Pla Local de Seguretat, amb la finalitat de millorar la seguretat i convivència en horari nocturn.

Des de la formació política, insisteixen en el fet que l’objectiu d’aquesta proposta no és en cap cas el de substituir la funció de la policia local,sinó el de complementar la seva tasca.

El portaveu de la formació, Gerard Valverde confirma que són cada cop més els Ajuntaments, que han anat recuperant aquesta figura en diferents formats. Destaca especialment el cas de Santa Coloma de Gramenet que va recuperar aquest servei l’any 2019 i que després d’uns anys de funcionament ha rebut molt bona valoració tant per l’Ajuntament d’aquest municipi com per la ciutadania.

L’objectiu no és només reforçar la sensació de seguretat, sinó que engloba una funció més àmplia que va des de detecció d’incidències en el camp de la neteja i els residus i també de suport directe a la ciutadania, des d’una perspectiva integral de gestió de l’espai públic.

Des de Junts pel Prat es mostren convençuts que és una proposta que donaria bon resultats i que té tot el sentit del món, si atenem a que la seguretat i la convivència apareixen com unes de les principals preocupacions dels pratencs i pratenques segons el darrer baròmetre municipal.

Des de la formació política proposen iniciar el procés de formació i contractació d’aquests serenos a través de Plans d’Ocupació Local que vagin dirigits a aturats de la ciutat (tal i com s’ha fet recentment des de l’Ajuntament de Cornellà) i incorporant la perspectiva de gènere en la implantació d’aquest servei.

Es tracta d’una de les primeres mesures de la bateria de propostes que presentarà la formació en l’elaboració del Pla Local de Seguretat. Des de Junts pel Prat manifesten la seva voluntat de seguir fent propostes que ajudin a fer una ciutat més segura i cívica i a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes del Prat. (Nota de Premsa)

Comentarios

1 Comentario

  1. Mar

    Y un servei de SILENCI NOCTURN/MATINADA al perímetre aillat de…

    YA SE SAPQUINA ZONA grácies!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Responder

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×