Junts pel Prat s’oposa a la pujada de l’IBI a les famílies.
Publicado el 5 de noviembre de 2021

El grup polític Junts pel Prat s’oposa a la pujada de l’IBI urbà del 2% que planteja l’equip de govern de la ciutat en la seva proposta d’ordenances fiscals per a l’any 2022 i ha demanat deixar-la sense efecte en les al·legacions que ha presentat. La formació política reclama anar un pas més enllà implementant la reducció al tipus mínim legal que afecta a les famílies i compensar-ho a través de la pujada de l’IBI especial que afecta l’aeroport i el port.  

Des de Junts sostenen que en moments de crisi com l’actual és més necessari que mai disposar d’una fiscalitat municipal que redistribueixi la càrrega impositiva de forma més justa, tot alleugerint-ne aquella que paguen les famílies. Per altra banda, sol·licita augmentar fins al 95% la bonificació de la taxa de terrasses i no reduir-la fins al 50% com plantegen, per tal d’ajudar un dels sectors que més ha patit l’impacte de la pandèmia i del confinament.  

Una altra de les propostes que destaquen és la tarifació social dels serveis esportius, de manera que els usuaris paguin en funció de la seva renda, tal i com ja passa amb les escoles bressol municipals i l’Escola Municipal de Música a proposta mateixa de Junts amb l’objectiu de garantir l’equitat en l’accés a aquest serveis. 

Altres mesures estableixen ajudes i bonificacions per aturats de llarga durada, o bé per famílies amb algun dels seus membres en situació de dependència. En resum, es tracta d’una quinzena de propostes que van en la línia d’assolir una fiscalitat municipal més justa i equitativa. (Nota de Premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×