La Comissió Europea afirma Que tots els canvis han de ser cap a un transport més sostenible
Publicado el 25 de junio de 2021

Així ho va assegurar Dominik Piotrowski, cap de la secció d’aeroports i assumptes econòmics de la Comissió Europea, en el debat celebrat ahir al Cèntric Espai Cultural del Prat.

El Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat va acollir ahir, dimarts 22 de juny,  l’acte “El futur de l’aeroport i l’aeroport del futur”, organitzat conjuntament pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) i l’Ajuntament del Prat de Llobregat.

Durant aquest debat, Dominik Piotrowski, cap de la secció d’aeroports i assumptes econòmics de la Comissió Europea, va assegurar: “Tots els canvis han de ser cap a un transport més sostenible”. Piotrowski va participar telemàticament en el debat.

El representat de la Comissió Europea ha recordat que totes les polítiques respecte als aeroports han d’anar en sintonia amb l’Estratègia de Mobilitat Sostenible, Intel·ligent i Resilient del 2020, així com amb el Pacte Verd Europeu que preveu la neutralitat climàtica pel 2050.

L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, i el president de la Comissió Executiva del PEMB, Jordi Martí, van donar la benvinguda en un acte conduït per la periodista Milagros Pérez Oliva. L’alcalde del Prat va tornar a expressar la posició contrària de l’Ajuntament a l’ampliació de l’aeroport. També va denunciar que “no hi ha hagut un debat i escrutini públic seriós i no ha s’ha presentat cap mena d’estudi rigorós sobre l’impacte” de la proposta d’ampliació.

A la jornada, hi han participat tècnics aeronàutics i de transport aeri que han alertat de les conseqüències de la futura congestió del trànsit aeri que provocarà una selecció natural de les destinacions i el paper que han de tenir els aeroports de Reus i Girona. En aquest context, també s’han posat sobre la taula alternatives per ampliar la capacitat de l’aeroport sense cap ampliació, com és el cas de modificacions en l’operativa de pistes.

Concretament, han participat al debat Pere Suau-Sanchez, geògraf i expert en estratègia de transport aeri i professor agregat d’economia i empresa de la UOC, senior lecturer a Cranfield University (GB) i assessor en transport aeri;    César Trapote: enginyer, professor de gestió de trànsit aeri a la UPC i assessor en transport aeri; i   Bet Cauhé: enginyera, consultora a ALG. També hi va intervenir    Maria José Albaladejo: gerent del Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat. dels Espais Naturals del Delta del Llobregat.

A l’acte, hi ha assistit diversos regidors i regidors i representants de l’Ajuntament del Prat. També hi ha acudit l’exalcalde del Prat, Lluís Tejedor; Javier Pacheco, secretari general de CCOO a Catalunya; Josep Maria Carrera, president de Depana, representants de Gavà Mar (Carlos Doménech, Joan Barberà o Jorge Sanz), el president de PIMEC-logística, Ignasi Sayol; el president de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori, Josep Bàguena; el coordinador general del PEMB, Oriol Estela, el vicepresident del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB), Víctor Luna; i el vicepresident de la Comissió d’Economia Territorial i Urbana del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Miquel Morell.

El vídeo complet de l’acte, que es va emetre per streaming a través de El Prat TV i Betevé i es podrà recuperar a partir d’aquesta tarda al web https://www.elprat.digital/tv/ (Nota de Premsa).

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×