La Fundació CRAM allibera 5 tortugues a la platja del Prat
Publicado el 29 de mayo de 2022

La Fundació CRAM per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins ha alliberat avui 5 exemplars de tortuga marina recuperades al CRAM, en un acte multitudinari de tancament del seu 25è aniversari a la platja del Prat de Llobregat.

Es tracta del reconegut acte “Torna a casa”, que organitza periòdicament el CRAM.
Tot i que la seva tasca de rescat i recuperació d’espècies marines amenaçades la va començar a principis dels anys 90, el 1.996 es va constituir la Fundació privada per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins.

El “Torna a casa” és l’acte que millor simbolitza la tasca de recuperació d’espècies marines amenaçades que du a terme la Fundació CRAM.
A l’acte han assistit el tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Ambiental, Energia i Serveis urbans, Joaquim Bartolomé, la sub-directora general d’Informació i Foment de la Sostenibilitat, Anna Estella i el Cap de Servei de Fauna i Flora de la Generalitat de Catalunya, Ricard Casanovas.

L’acte ha començat a les 10 hores a la mateixa platja amb diferents activitats per a tota la família. Dues carpes on els assistents han gaudit fent diverses manualitats relacionades amb la conservació del medi marí, de la mà dels educadors i educadores del CRAM. També han pogut descobrir les accions de conservació que es duen a terme des de la Fundació CRAM a través d’una carpa expositiva i han viscut de primera mà un simulacre de rescat d’una tortuga marina pels especialistes del CRAM.
A les 12 hores ha començat l’alliberament de 5 exemplars de tortuga marina de l’espècie Caretta, caretta davant l’expectació de centenars de ciutadans i ciutadanes que han pogut gaudir d’un moment tant especial. Les tortugues han estat alliberades per voluntaris i voluntàries de la Fundació CRAM així per
pescadors col·laboradors de la campanya de sensibilització “Pescadors a favor del mar”. També els hi acompanyaven un petit grup d’infants, com a representants de diferents escoles que han realitzat projectes relacionats amb el medi marí i la Fundació CRAM.
Les tortugues marines que han pogut tornar avui al mar recuperades gràcies a la tasca de recuperació d’espècies marines amenaçades de la Fundació CRAM són la María, la Mundelieta, la Roa, la Silvia i la Tomàs.

Comentarios

1 Comentario

  1. Carmen

    Y eso se tiene q hacer con la playa arrebosar de gente en temporada de baño?

    Responder

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×