La Gent del fang va sentir la seva veu al Parlament de Catalunya
Publicado el 30 de marzo de 2022

“Volem que d’una vegada per totes i per sempre es paralitzi el projecte” d’ampliació de l’aeroport»

Caterina González, del col·lectiu de la Gent del fang, intervé aquest dimecres al Parlament de Catalunya.

«Gràcies a les mobilitzacions i a la pressió popular i d’algunes administracions es va aconseguir aturar l’ampliació de la tercera pista, però el que volem és que d’una vegada el projecte es paralitzi per sempre”: així ho han reclamat aquest dimecres davant del Parlament de Catalunya dos portaveus del col·lectiu la Gent del fang.

Àlex Eslava i Caterina González han comparegut davant de la comissió de Territori per exposar els motius pel qual aquest col·lectiu defensa del Delta davant de l’amenaça que suposaria una ampliació de la tercera pista de l’aeroport. Malgrat que aquesta ampliació va quedar fora del pla d’inversions d’Aena per als propers cinc anys aprovada el setembre passat pel govern espanyol, nombroses veus de diversos lobbies empresarials i els seus portaveus polítics han defensat en els darrers mesos reactivar una proposta que implicaria arrasar la Ricarda i que contravé les posicions que estan prenent grans metròpolis europees, com Londres o París, que s’oposen a ampliar més els seus aeroports en l’actual context d’emergència climàtica-

El PSC, Junts per Catalunya i Vox insisteixen en reactivar l’ampliació

Malgrat aquesta tendència europea, a Catalunya darrerament veus com la de Jaume Collboni han insistit en mirar de fer reviure la proposta d’ampliació descartada al setembre. De fet, avui mateix a la sessió de la comissió de Territori han insistit en aquesta posició els representants de Junts, Ramon Tremosa; del Partit dels Socialistes de Catalunya, Jordi Terrades, i de la ultradreta de Vox, Andrés Bello.

Davant d’aquestes posicions, els portaveus de la Gent del fang han sostingut que “defensar el Delta del Llobregat és la forma pratenca de defensar el planeta; defensar el Delta és la forma que tenim al Prat de defensar un model de desenvolupament més sostenible per a tot el país”.

En aquest sentit, han recordat “que la importància cabdal del Delta del Llobregat, un  patrimoni de país, esdevé encara més palesa en l’actual context que estem patint, que és un context d’emergència climàtica”. També han recordat com “durant la pandèmia la ciutadania del Prat i de tota l’àrea metropolitana ha descobert la seva importància: quan vam començar a sortir del confinament, molta gent va començar a venir als espais naturals”.

Així mateix, els representants de la Gent del fang han recordat que la postura en defensa del delta i del clima ha recollit les signatures de més de 52.000 persones i gairebé un miler d’entitats, i que una enquesta recent del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat revela que una molt àmplia majoria de catalans i catalanes s’oposen a l’ampliació, encara que aquesta no tingués impacte sobre el territori.

Els representants de la Gent del Fang han rebut el suport dels diputats d’ERC, Eugeni Villalbí; de Catalunya en Comú-Podem, Marc Parés, i de la CUP, Montserrat Vinyets.

En la comissió ha intervingut també Cristina Casol, de Junts.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×