La Segona Pasqua serà el segón festiu local
Publicado el 11 de abril de 2022

El procés participatiu s’ha dut a terme entre el 21 de març i el 10 d’abril sota el lema “Decidim el 2n Festiu Local”. La Segona Pasqua serà dia festiu local, juntament amb el Dilluns de Festa Major, a partir de 2023

El dilluns de Segona Pasqua és el dia que ha escollit la ciutadania del Prat com a segon dia festiu local en el procés participatiu que s’ha celebrat per elegir-lo entre el 21 de març i el 10 d’abril.

Sota el lema “ Decidim el 2n Festiu Local”, aquesta consulta, on han pogut participar tots els veïns  i veïnes empadronats al Prat majors de 16 anys, plantejava quatre opcions a elegir: el Dia de la Dona (8 de març), proposat pel compromís del Prat com a ciutat feminista; Sant Pere (29 de juny),  perquè és l’antiga festa major d’estiu; un segon dia de Festa Major; per comptar amb més dies festius per aquestes dates; i la Segona Pasqua, per ser el dia que es tria a moltes poblacions de l’entorn i pot facilitar la conciliació dels pares i mares que treballen en aquest entorn. Aquesta darrera opció ha estat finalment l’elegida.

En la consulta, hi han participat 719 persones a través de la plataforma Participa311. L’opció guanyadora, el dilluns de Segona Pasqua, ha aconseguit 389 vots. A continuació, per ordre de vots, s’han situat Sant Pere (160), divendres de Festa Major (115) i el Dia de la Dona (55).

La Segona Pasqua s’afegeix com a dia festiu al Dilluns de Festa Major a partir de 2023

Els municipis de Catalunya poden triar dos dies festius locals. Al Prat, un d’aquests dies és el dilluns de Festa Major (enguany el 26 de setembre), data fortament arrelada al calendari cultural i festiu de la ciutat, però el segon dia s’anava decidint fins ara any per any. És arran d’una decisió unànime de la junta de portaveus de l’Ajuntament del Prat que enguany s’ha decidit obrir a la consulta la ciutadania l’elecció d’aquest segon festiu local.

Finalitzada la consulta, ara és previst que l’opció més votada sigui ratificada pel ple municipal i implementada a partir de 2023, ja que el procés per establir el calendari s’ha de fer l’any anterior. El 2022, el segon dia festiu serà el 23 de setembre, el divendres de Festa Major. Enguany, s’ha escollit aquesta data per poder gaudir més i millor de la Festa Major, després d’haver superar els anys més difícils de la pandèmia. Per fer-ho, s’ha aprofitat que la Segona Pasqua és festiu a nivell català, atès que l’Onze de Setembre cau en diumenge.(Nota de Premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×