L’Ajuntament del Prat, el tercer de Catalunya i cinquè d’Espanya que més inverteix en serveis socials per habitant segons l’Associació de Gerents de Serveis Socials
Publicado el 24 de diciembre de 2021

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, destaca aquest esforç inversor i lamenta que la Generalitat no estigui a l’alçada, com fa palès el Contracte Programa presentat pel Govern que retalla el finançament de les competències delegades i que el món municipalista ha rebutjat.

La Asociación Estatal de Directoras y Gerentes de Servicios Sociales ha classificat els ajuntaments espanyols de més de 20.000 habitants en funció de la despesa en polítiques socials, després d’analitzar el pressupost liquidat pel Ministeri d’Hisenda del 2020.

En aquest rànquing, l’Ajuntament del Prat apareix entre els municipis amb un nivell d’excel·lència, concretament en el cinquè lloc d’Espanya, amb una inversió de 188,05 euros per habitant en serveis d’Acció Social. Només té per davant els ajuntaments d’Alcalá la Real (Jaén), Barcelona, Esparreguera i San Roque (Cadis).

Els ajuntaments que assoleixen el nivell d’excel·lència són una minoria, només un 10,2 % dels municipis dels quals hi ha dades. Les condicions que compleixen són les següents: la despesa acreditada en serveis socials i promoció social és superior a 100 euros per habitant i any; aquesta despesa no s’ha reduït respecte a l’exercici anterior i representa, almenys, un 10 % del total del pressupost no financer. L’Ajuntament del Prat és, doncs, un dels pocs municipis espanyols que compleixen aquests criteris i se situa en les primeres posicions del rànquing.

Una altra classificació de la Asociación Estatal de Directoras y Gerentes de Servicios Sociales encara deixa més ben posicionat l’Ajuntamente del Prat. És la dels municipis “especialment sensibles”, que ja comptaven amb una inversió superior a 100 euros per habitant i any, però que van incrementar més d’un 20 % la inversió social l’any de l’esclat de la pandèmia. En aquest rànquing, el Prat és el quart classificat, després de Mogán (Las Palmas), Isla Cristina (Huelva) i San Roque (Cadis).

L’Ajuntament del Prat ha redoblat esforços durant la pandèmia i, als comptes municipals de 2022 aprovats inicialment al ple de dimecres passat, s’augmenta el pressupost en despesa social un 3,8% més respecte al 2021.

Rebuig del contracte-programa proposat per la Generalitat per insuficient

«Ens trobem en un context complicat en què els ajuntaments estem fent esforços brutals per tirar endavant les polítiques socials en general, i especialment les derivades de la situació de crisi en què ens trobem”, va declarar en aquest sentit l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, al plenari extraordinari que aquest dimecres al vespre va aprovar inicialment aquests comptes per al 2022. Davant d’aquest esforç dels Ajuntaments, l’alcalde Mijoler va trobar a faltar una major implicació de la Generalitat i l’Estat.

En aquest sentit, es va sumar al rebuig de la Federació Catalana de Municipis al Contracte Programa presentat per la Conselleria de Drets Socials perquè retalla el finançament de les competències delegades per la Generalitat de Catalunya als ajuntaments. L’entitat municipalista, de la qual l’alcalde Mijoler és vicepresident, rebutja així l’infrafinançament dels serveis socials, que delega a la gestió dels pressupostos municipals la millor o pitjor qualitat dels Serveis d’Acció Social de cada municipi. (Nota de Premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×