L’Ajuntament del Prat reforça el projecte d’àpats a domicili per a la gent gran
Publicado el 1 de enero de 2022
  • Des de l’inici de la pandèmia el 2020, el pressupost del projecte s’ha doblat i l’any vinent és previst que s’hi destinin fins a 330.000 euros, coincidint amb l’augment de persones beneficiàries del servei.
  • El projecte municipal està gestionat per la Fundació Rubricatus. Les persones amb diversitat funcional usuàries de la fundació s’ocupen de repartir els àpats a domicil
L’Ajuntament del Prat seguirà reforçant el projecte de distribució d’àpats a domicili per a la gent gran durant l’any vinent, després de l’increment de persones que en són usuàries que s’ha produït des de l’inici de la pandèmia sanitària, per les seves conseqüències socioeconòmiques. La darrera Junta de Govern local, celebrada el passat 27 de desembre, ha decidit incrementat la dotació econòmica d’aquest servei muicipal fins a un màxim de 330.000 euros, import que supera d’un 65% els 200.000 euros pressupostats al 2021.  Les persones que reben aquest servei, un total de 120, són actualment més del doble que a principis de 2020, abans del context de la pandèmia sanitària. En aquest context, el pressupost del servei també s’ha multiplicat per més del doble, des dels 151.000 pressupostats al 2020 fins als més de 330.000 de l’any vinent.El servei municipal d’Àpats a domicili vol garantir una alimentació de qualitat a persones en situació de vulnerabilitat, principalment persones grans amb dependència reconeguda que visquin soles o amb una altra persona gran.El servei municipal està gestionat per la Fundació Rubricatus, que promou també la inserció sociolaboral de persones amb diversitat funcional. De fet, són aquestes mateixes persones les que s’ocupen de la distribució dels àpats a domicili, de manera que el projecte compleix el doble objectiu de proporcionar una alimentació adequada de la gent gran i de promoure la inserció sociolaboral dels usuaris i usuàries de la Fundació.A més de la preparació i la distribució d’àpats a domicili, el servei també contempla un pla d’intervenció amb la persona usuària, d’acord amb una valoració prèvia de la seva situació sociofamiliar i econòmica i dels seus dèficits alimentaris.Per sol·licitar aquest servei, cal adreçar-se a l’Oficina Integral d’Atenció Social (OIAS) o als Equips Bàsics d’Atenció Social (EBAS/UDEP), en cas de disposar de professional de referència dels serveis bàsics d’atenció social. L’accés a aquest servei està condicionat al nivell de renda. Es presta en règim de copagament (5 € per la persona usuària) o gratuïtament, en els casos de les persones amb menys ingressos.(Nota de Premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×