L’Ajuntament mobilitza 20.000 euros per a ajuda humanitària a Ucraïna
Publicado el 9 de marzo de 2022
  • El ple municipal ha aprovat avui per unanimitat  destinar 20.000 euros a la Creu Roja per les seves tasques d’ajuda humanitària a Ucraïna i d’acollida de persones refugiades a la ciutat.
El Prat se suma al compromís municipalista per la pau a Ucraïna i mobilitza 20.000 euros per a l’ajuda humanitària i l’acollida de persones refugiades. En aquest sentit, el ple municipal ha aprovat per unanimitat aquest dimecres, 9 de març, la declaració institucional de suport a la societat ucraïnesa i en defensa de la Pau de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). A més, l’Ajuntament ha decidit també per unanimitat destinar fins a 20.000 euros per donar suport a la població ucraïnesa afectada pel conflicte, a través de la Creu Roja.
La meitat d’aquests recursos es destinaran a les tasques humanitàries que la Creu Roja està fent a la zona de conflicte per ajudar la població civil que pateix els seus efectes. L’altra meitat serviran per reforçar el conveni actualment vigent entre l’Ajuntament del Prat i la Creu Roja al Prat per poder donar suport a les tasques d’acollida que està fent a la nostra ciutat aquesta entitat, que és la responsable de l’acollida de persones refugiades a l’Estat.
Aquesta mobilització de recursos acordada pel plenari se suma a les tasques que està desenvolupant l’Ajuntament del Prat per canalitzar la solidaritat cap a la població civil que pateix el conflicte i preparar la ciutat per a l’acollida de persones refugiades ucraïneses que hi arribin.
En aquest sentit, l’Ajuntament fa una crida a la ciutadania a prioritzar les ajudes econòmiques, tal i com recomanen les principals entitats internacionals d’ajuda humanitària i l’Agència Catalana de Cooperació. El consistori ha habilitat un compte corrent per tal que la ciutadania que ho desitgi pugui fer arribar ajudes, que es canalitzaran a través del Fons Català de Cooperació. El compromís de l’Ajuntament és donar tants diners com doni la ciutadania, i ja ha avançat aquests 20.000 euros que es destinaran a la Creu Roja.
Paral·lelament, els serveis de Nova Ciutadania de l’Ajuntament han habilitat un formulari web per tal que tothom qui estigui disposat a ajudar a l’acollida de persones refugiades facin arribar la desva disponibilitat. Així mateix, prepara una acte informatiu el proper dilluns, 14 de març, a les 18h, al Cèntric Espai Cultural. Tota la informació i el número de compte corrent per fer donacions es pot consultar a elprat.cat/dacollidaisolidari. (Nota de Premsa)
 

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×