L’alcalde del Prat reclama a la Generalitat una millora de l’atenció sanitària a la ciutat
Publicado el 23 de diciembre de 2021

Lluís Mijoler ho ha reclamat després de reunir-se amb les directores dels tres CAP del municipi amb el regidor de Salut, Gabriel Soriano.

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, s’ha reunit avui, dijous 23 de desembre, amb responsables dels diferents Centres d’Atenció Primària (CAP) de la ciutat per abordar quines són les seves necessitats i mancances en l’actual context de la pandèmia, juntament amb el regidor de Salut de l’Ajuntament, Gabriel Soriano. Després de la trobada, l’alcalde Mijoler ha reclamat a la Generalitat la millora de l’atenció primària a la ciutat, pel que fa a l’increment del personal sanitari i dels recursos disponibles. 

La trobada ha tingut lloc al CAP de Disset de setembre i hi han assistit les directores dels tres Centres d’Atenció Primària de la ciutat: Toñi Leira, del Disset de Setembre; Encarni Díaz, del Ramona Via; i Núria Tusset, del Pujol i Capsada. Així mateix, la reunió ha comptat amb la presència de Sonia Carmona, adjunta a la direcció del Servei d’Atenció Primària de la Zona Delta.

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha compartit amb les responsables dels CAP les inquietuds dels veïns i veïnes de la ciutat sobre l’atenció sanitària en l’actual context de pandèmia i ha analitzat amb elles les necessitats de l’atenció primària pel que fa a la disponibilitat de professionals i recursos tècnics. “La situació actual és de col·lapse i la resposta que s’ha de donar a la ciutadania no pot ser que manquen professionals sinó que s’han de buscar i això no ho han de resoldre des dels CAP, sinó que correspon a la Generalitat”, com a autoritat competent – ha exposat l’alcalde. També ha afegit que la situació actual “és producte de les retallades dels diferents governs de la Generalitat i que ha donat el resultat que ha donat en una situació de pandèmia” i ha exigit que es compleixin els compromisos d’increment de professionals i mitjans tècnics que es van fer a l’inici de la pandèmia i que no s’han vist satisfets fins ara.

Des de l’Ajuntament, també s’ha volgut posar en valor que, un any i mig després de l’inici de la pandèmia, la gran majoria de la població ja està vacunada, cosa que contribueix a pal·liar l’impacte de la covid sobre la salut de les persones. Tot i això, es remarca la necessitat de seguir les mesures preventives i de seguretat i les restriccions que posin en marxa les autoritats competents per tal de descongestionar i evitar el col·lapse de l’atenció primària i del conjunt dels serveis sanitaris.

Avui mateix, abans de reunir-se amb les responsables de l’atenció primària a la ciutat, l’alcalde i el regidor de Salut del Prat també s’han reunit amb el portaveu de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de la ciutat, Juan Carlos Serret.

A més, l’Ajuntament ha demanat una reunió a la gerència del CatSalut de la regió sanitària Metropolitana Sud, a la qual correspon el Prat, per tal d’abordar les necessitats que planteja l’actual situació de la pandèmia. (Nota de Premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×