L’alcalde del Prat vicepresident del Consell de Governs Locals de Catalunya
Publicado el 2 de febrero de 2022

El Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona va acollir ahir l’acte de constitució de l’organisme, que serà presidit per l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó. L’acte va comptar amb la presència de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, de més d’un centenar de representants del món municipalista, entre ells l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha estat escollit vicepresident del Consell de Governs Locals de Catalunya. Aquest organisme vol representar el món local, per traslladar la realitat i necessitats del territori a les institucions catalanes, com la Generalitat i el Parlament, així com fer aportacions i incidir sobre aquelles polítiques i normatives amb incidència sobre els municipis.

El Consell de Governs Locals de Catalunya, que es va crear l’any 2011 però l’any 2015 va deixar de funcionar, es reactiva ara amb aquests objectius. Ahir dimarts, 1 de febrer, es va celebrar un acte al Consell de Cent de l’Ajuntament de Barcelona per formalitzar la reactivació del Consell de Governs Locals de Catalunya, en què es va elegir presidenta de l’organisme l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó.

Després de ser escollit vicepresident del Consell de Governs Locals, Lluís Mijoler, va assegurar: “els municipis han estat una peça clau en la construcció de la Catalunya moderna i des dels pobles i ciutats seguim impulsant un país més just i més verd. Des del Prat, assumim la vicepresidència del Consell de Governs Locals, una eina per aconseguir-ho”.

L’acte va comptar amb la presència de consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i de més d’un centenar de representants del món municipalista, entre ells l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.  Des de la Generalitat, s’aposta per la reactivació d’aquest organisme per tal de poder incorporar en major mesura la veu del territori en els processos de presa de decisió sobre les transformacions i polítiques necessàries per al país, com ara el desplegament dels Objectius de Desenvolupament Sostenible per al 2030 a Catalunya.  

Després de la reactivació d’aquest organisme, caldrà desplegar-ne el reglament de funcionament i valorar si cal actualitzar i modificar la llei del Consell de Governs Locals actual, que data de 2010. Segons aquesta llei, una de les finalitats del consell és participar en la tramitació parlamentària de les iniciatives legislatives i en la tramitació de plans normes reglamentàries i avantprojectes de llei que afecten de manera específica les administracions locals.

El Consell dels Governs Locals és un òrgan estatutari. Concretamet, l’article 85 de l’Estatut de Catalunya estableix:

“El Consell de Governs Locals és l’òrgan de representació de municipis i vegueries en les institucions de la Generalitat. El Consell ha d’ésser escoltat en la tramitació parlamentària de les iniciatives legislatives que afecten de manera específica les administracions locals i en la tramitació de plans i normes reglamentàries de caràcter idèntic. Una llei del Parlament regula la composició, l’organització i les funcions del Consell de Governs Locals”. (Nota de Premsa)

Comentarios

1 Comentario

  1. Garante del Paciente

    Esto tiene pinta de una maniobra de la Generalitat, en manos de Esquerra Republicana y de los satélites independentistas para tratar de imponer una nueva división territorial en Catalunya: Las vegueries.
    Veremos al final para que sirve el invento, que objetivos persigue y cuanto nos va a costar. Aunque la ley de Racionalidad presupuestaria prohíbe asirnar recursos económicos a este tipo de ‘Consells’ ya veremos como se financia. Porque gratis no nos va a salir.

    Responder

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×