L’Alcalde mijoler reclama al president de la Generalitat que convoqui la taula institucional sobre l’Aeroport.
Publicado el 7 de septiembre de 2021

“Si el Govern de la Generalitat realment no vol que es destrueixi la Ricarda, només ha de dir que no, de la mateixa manera que ha fet els Ajuntament de Barcelona i també hem fet des de l’Ajuntament del Prat”, ha destacat el batlle pratenc.

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha demanat aquest diumenge al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que convoqui la taula institucional sobre el futur de l’aeroport creada el passat juny després de revelar-se que el DORA confirma que una ampliació de la tercera pista comportaria necessàriament la destrucció d’espais naturals protegits de la Xarxa Natura 2000 i de les declaracions del propi president i de l’executiu assenyalant que no toleraran l’afectació de la Ricarda.

En una entrevista al programa El Suplement de Catalunya Ràdio, l’alcalde Mijoler ha recordat que aquest posicionament de la Generalitat només s’ha produït després que transcendís que el DORA preveu explícitament la destrucció d’espais naturals protegits en cas d’ampliar-se la tercera pista. “Ahir unànimement el Govern va dir que està en contra de l’ampliació destruint la Ricarda, però el divendres, a la reunió en què jo hi era, el Govern va donar el vist-i-plau al DORA”, ha recordat Mijoler en referència a la trobada del comitè de coordinació aeroportuària de Catalunya on Aena va presentar el document, que ja reserva 92,06 milions d’euros per impulsar una ampliació que, de produir-se, explica textualment que “afectaria zones de la Xarxa Natura 2000”.

“Ara el que el President ha de fer és exigir a Aena que modifiqui aquest DORA o, com van dir, no el portin al consell de ministres perquè el consens del territori no es dóna”, ha exposat l’alcalde Mijoler, que també ha demanat la convocatòria de la taula institucional creada el passat juny per part de la Generalitat per debatre amb els agents del territori i Aena les propostes de futur de l’aeroport.

“Ho té molt fàcil, el govern de la Generalitat: si realment no vol que es destrueixi la Ricarda, només ha de dir que no, de la mateixa manera que ha fet els Ajuntament de Barcelona i també hem fet des de l’Ajuntament del Prat”, ha destacat l’alcalde Mijoler. “L’acord el van tancar ells, i Aena ha deixat molt clar que no presentaria aquest document al consell de ministres si no era amb el consens del territori”, ha afegit.

“La taula institucional s’hauria d’haver convocat abans”

“Demano que convoquin la taula institucional, una taula institucional que haurien d’haver convocat abans, i aquest era el compromís, d’arribar a cap acord i fixar el posicionament oficial de la Generalitat”, ha demanat el batlle pratenc. En aquest sentit, ha recordat que després de la constitució d’aquesta taula, durant el mes de juliol “es van convocar les taules tècniques, no es va arribar a cap conclusió, no va haver cap retorn a la taula institucional, i pel seu compte el vicepresident Puigneró va arribar a un acord que no era el consens que s’havia travat en aquella taula institucional”.(Nota de Premsa).

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×