Més de 140 joves s’iniciaran als esports aquàtics de forma gratuïta al Prat aquest estiu
Publicado el 19 de julio de 2022

Una de les activitats de la campanya municipal Viu l’Estiu jove ofereix l’oportunitat d’estrenar-se en esports aquàtics com el surf, el catamarà o el caiac de forma gratuïta.

Més de 140 joves s’iniciaran aquest estiu en els esports aquàtics com el paddle surf, el catamarà o el caiac al Prat de Llobregat. És una de les activitats de la campanya municipal Viu l’estiu Jove, amb què l’Ajuntament ofereix gratuïtament alternatives d’oci saludable, amb què es garanteix la igualtat d’oportunitats a les activitats de lleure, en aquest cas als esports nàutics.

Per participar en aquestes activitats, no cal tenir coneixements previs d’esports nàutics. En cada sessió, d’una hora i mitja de durada, s’expliquen als joves nocions bàsiques sobre paddle surf, catamarà o caic perquè tinguin un primer contacte amb aquests esports.  També se’ls expliquen les diferents parts que componen una embarcació o els consells de seguretat que cal tenir en compte a l’hora de sortir a la mar.

L’activitat, que va començar a finals de juny i està oberta a persones joves de 12 a 25 anys, és impartida per personal del Centre Municipal de Vela (CMV) del Prat. Se seguirà fent fins a finals de juliol i hi ha programades sessions per als propers 18, 20, 25 i 27 de juliol a les 17h, amb el CMV com a punt de trobada.

En les sessions realitzades fins ara, hi han participat 45 joves i és previst que fins a finals de juliol la realitzin fins a 140 persones. Encara estan obertes les inscripcions a l’activitat pel procediment que s’indica al web següent:  elprat.cat/estiu/viu-lestiu-jove

El programa Viu l’Estiu Jove: una alternativa d’oci saludable i gratuïta

La iniciació als esports aquàtics és una de les diverses activitats del programa Viu l’estiu Jove per oferir propostes d’oci saludable (esportives, culturals, de lleure…) de forma accessible i gratuïta, la majoria de les quals es concentren entre el 27 de juny i el 29 de juliol. Amb aquest programa, que s’emmarca en la campanya Viu l’estiu al Prat que engloba la totalitat d’activitats a la ciutat durant els mesos d’estiu, també es volen promoure els espais relacionals entre les persones joves del municipi i també el seu coneixement de la ciutat i dels serveis municipals que tenen al seu abast.

En marc d’aquest programa, s’organitzen d’altres activitats esportives dedicades a les següents disciplines: la natació, la iniciació a la boxa, el Beach Tennis, el Body Balance/ Body combat o el Street Work Out (o calistènia), amb què es promouen exercicis per treballar la potència muscular a l’aire lliure.

També s’ofereixen propostes culturals com la Música a la terrassa de La Capsa.  D’altra banda, el programa Viu l’Estiu Jove promou i dinamitza els Patis Oberts, és a dir, la possibilitat que infants, adolescents i les seves famílies puguin gaudir dels patis escolars durant el període no lectiu de les vacances. Els mesos de juliol i agost, els patis de les escoles del Parc, Bernat Metge, Jacint Verdaguer, H. Josep Tarradellas i  Charles Darwin i de l’Institut Escola Pepa Colomer estaran oberts de 10 a 22 h. 

També es poden fer activitats aquàtiques en casals i campus d’estiu

A banda del programa d’activitats de Viu l’Estiu Jove, també hi ha casals i campus d’estiu a la ciutat on es pot practicar catamarà, patí català, planxa de vela, surf i caiac, també organitzats pel Centre Municipal de Vela. Els casals adreçats a infants i joves de 7 a 18 anys, es fan tot l’estiu durant els mesos de juliol i agost, fins al moment hi ha participat 214 nens i nenes i s’hi han registrat 370 inscripcions. Igual que en la resta de casals i activitats d’estiu, els participants s’hi poden inscriure per setmanes a preus accessibles i les seves famílies han pogut optar a ajuts per costejar el preu de les inscripcions. Enguany, l’Ajuntament ha donat 232.000 euros en ajuts amb aquesta finalitat (Nota de Premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×