Ni el patrimoni ni els nostres avantpassats es toquen
Publicado el 11 de noviembre de 2021

Article del portaveu de Junts Pel Prat Gerard Valverde sobre la problemàtica suscitada entorn a les obres del Cementiri Vell de la nostra ciutat.

Aquestes darreres setmanes hem assistit a un espectacle més del govern dels comuns i socialistes al Prat. La proposta de reforma del Cementiri Vell ha provocat el rebuig de milers de ciutadans, un rebuig a una forma de governar per decret.  Però aquesta notícia no és cap novetat.  

Plantejar modificar un espai catalogat que es remunta a mitjans del S. XIX, al Prat no ens hauria de sorprendre. De fet, podríem dir que és la voluntat inequívoca de les opcions polítiques governants. Són nombrosos els exemples on el respecte al patrimoni, a la història i a les tradicions ha sigut inexistent: el Prat ha perdut el major nombre de masies de tot Catalunya, la transformació de les Cases d’en Puig en un edifici aliè al seu valor patrimonial real, l’enderroc de l’antic escorxador per ubicar un centre gris i car com el Cèntric o la destrucció del teatre històric de l’Artesà que representà un absurd econòmic i un despropòsit de difícil oblidar. Pels comuns i socialistes el patrimoni mai ha estat de moda.  

No és cap novetat que el color del Prat no és el verd sinó el gris, que es vulgui eliminar la grava per ciment al cementiri vell destruint el seu encant tampoc ens hauria de sorprendre, molts parcs, jardins i places s’han transformat així, la reforma de l’avinguda fou un bon exemple on justificant construir places d’aparcament es transformà l’eix principal del Prat en una avinguda fet a base de quitrà. Amb els anys la mentida que aquesta obra provocaria l’augment del comerç ja ha quedat destapada. 

Tampoc és nou no comptar amb les opinions dels pratencs, la cirereta del pastís és comunicar “la l’exhumació provisional de les persones difuntes” i que això es plantegi per carta sense donar la cara tenint en compte la sensibilitat que pot provocar aquest punt és una autèntica indecència. 

Aquesta darrera setmana totes les famílies afectades hauran rebut una carta expressant l’aturada d’aquesta proposta. La passivitat amb que la resta d’oposició encara aquesta problemàtica no deixa de sorprendre’ns, semblen estar més amatents a formar part de l’actual equip de govern que no pas a plantejar una oposició seriosa. Davant d’aquesta situació i responent a les múltiples crítiques que ha rebut aquesta qüestió, cal escoltar a tothom i plantejar una reforma on la participació de la ciutadania sigui l’element tractor.  

Gerard Valverde i Polo 

Portaveu Junts per Catalunya el Prat. 

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×