Nou alliberament de tortugues a la platja del Prat
Publicado el 17 de mayo de 2022

La Fundació CRAM, a instàncies de la Generalitat de Catalunya, organitza un acte públic d’alliberament de tortugues marines recuperades al CRAM el pròxim diumenge 29 de maig a la platja del Prat de Llobregat.

Es tracta del reconegut acte “Torna a casa”, com a acte de clausura del 25è aniversari de l’entitat. Tot i que la seva tasca de rescat i recuperació d’espècies marines amenaçades la va començar a principis dels anys 90, el 1.996 es va constituir la Fundació privada per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins.

Una entitat catalana que va néixer de la societat civil, i que ha esdevingut pionera i un referent en la clínica i recuperació d’espècies marines amenaçades. 25 anys protegint el medi marí i les espècies que l’habiten. 25 anys realitzant projectes científics a aconseguir la plena recuperació dels ecosistemes marins i dels éssers vius que depenen d’ells. 25 anys educant i sensibilitzant a la ciutadania sobre les amenaces que posen en perill la gran riquesa biològica dels nostres mars i oceans.

El “Torna a casa” és l’acte que millor simbolitza la tasca de recuperació d’espècies marines amenaçades que du a terme la Fundació CRAM. Per aquest motiu, és fonamental compartir aquest esdeveniment tant especial amb tota la ciutadania. El “Torna a casa 2022” està previst pel diumenge 29 de maig, a la platja del Prat de Llobregat, davant les instal·lacions del Centre de Recuperació d’Animals Marins de la Fundació CRAM.

L’acte començarà a les 10 hores a la mateixa platja amb diferents activitats per a tota la família. Es disposaran dues carpes on els assistents podran gaudir fent diverses manualitats relacionades amb la conservació del medi marí, de la mà dels educadors del CRAM.

Hi haurà també una carpa expositiva sobre les accions de conservació que es duen a terme des de la Fundació CRAM i s’instal·larà un petit escenari on es simularà el rescat d’una tortuga marina pels especialistes del CRAM.

A banda de les diverses activitats, hi haurà un punt d’informació general, un punt d’informació per a premsa i una botiga on poder comprar records de la jornada i col·laborar amb el CRAM.

L’acte d’alliberament de les tortugues es realitzarà a les 12 hores. En total 4 exemplars de tortuga babaua (Caretta, caretta) s’aniran alliberant d’una a una, acompanyades fins a la sorra per un petit grup d’infants i un voluntari o voluntària del CRAM. Paral·lelament, a través d’un sistema d’altaveus instal·lat a la platja, els assistents podran conèixer les histories de les tortugues alliberades, així com les amenaces que posen en perill la supervivència d’aquesta espècie en perill d’extinció.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×