Nova convocatòria d’ajuts per pagar l’IBI.
Publicado el 15 de marzo de 2022

L’Ajuntament del Prat ha triplicat els ajuts per al pagament de l’IBI en 5 anys i ara obre una nova convocatòria.

L’Ajuntament del Prat concedeix un any més ajuts per al pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI) adreçat a les llars amb dificultats socioeconòmiques, amb què se’ls dona suport per costejar fins al 50% de l’IBI, que depèn de l’administració local.

L’import destinat a aquests ajuts ha crescut més del triple des de l’any 2015. Si aquell any, es van concedir 82 ajuts per un valor total de  9.525,29 euros, el 2021 el nombre d’ajuts havia crescut fins als 249 i la partida econòmica corresponent a 32.041,59 euros.
Els ajuts van destinats a col·lectius com les persones en situació d’atur de llarga durada (540 dies o més en els darrers dos anys), les famílies monomarentals i els pensionistes amb escassos ingressos. El període per sol·licitar els ajuts ha començat a principis d’aquest mes de març  i s’estendrà fins al proper 9 de maig.

Per sol·licicitar els ajuts cal estar empadronat al Prat i pagar l’IBI per l’habitatge de residència habitual al municipi. A més, els ingressos de la unitat familiar no poden sobrepassar un determinat llindar que es fixa segons el salari mínim interprofessional i que varia segons el nombre de membres de la llar (per exemple en el cas d’una llar de 4 membres, els ingressos mensuals haurien de ser iguals o inferiors a 26.600 €).

El percentatge de l’impost de l’IBI que cobreixen els ajuts dependrà del valor cadastral de l’habitatge i pot anar del 10 al 50% segons el cas. Els ajuts es fan amb criteris progressius, de manera que són els habitatges amb menor valor cadastral aquells on el percentatge de l’ajut pot arribar a cobrir un major percentatge de l’import total.

Per informar-se i tramitar la sol·licitud dels ajuts, es pot fer de forma telemàtica a través del web seu.elprat.cat. També es pot fer presencialment, però sol·licitant cita prèvia, a l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC) de la Casa de la Vila (Plaça de la Vila, 1) o a les oficines de Gestió Tributària (c/Centre, 26-30). La cita prèvia es pot sol·licitar a elprat.cat/citaprevia o trucant al telèfon 93 379 00 50 (Extensions: 5330, 5349 o 5348).

Bonificacions de fins al 50% de l’IBI per als blocs d’habitatge on es facin rehabilitacions energètiques o per als habitatges que instal·lin fotovoltaica

A més dels ajuts per al pagament de l’IBI adreçats a les llars amb dificultats socioeconòmiques, l’Ajuntament, per primera vegada, bonifica el 50% de l’IBI a les comunitats que realitzin la rehabilitació energètica del seu bloc d’habitatges o habitatge unifamiliar, que impliquin un salt de la lletra de la seva certificació energètica, amb una bonificació durant 5 anys, si el salt és d’1 lletra i, amb una bonificació de 7 anys, si se salten 2 lletres (recordem que la certificació energètica es mesura en una escala que va de la A a la G, on A representa el màxim nivell d’eficiència energètica i la G el menor).  Es tracta d’una bonificació pionera al país que pretén impulsar mesures que augmentin el confort de l’habitatge i redueixin el consum energètic i, en definitiva la factura d’energia.   També es manté la bonificació de fins al 50% de l’IBI en el cas d’habitatges que instal·lin plaques fotovoltaiques.  La sol·licitud s’haurà de presentar en el termini dels 3 mesos posteriors a la finalització de la rehabilitació o de la instal·lació. En ambdós casos, també es bonificarà el 95% de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO). (Nota de premsa)

Comentarios

1 Comentario

  1. genpornopics.com

    Nice answer back in return of this query with firm arguments and telling everything concerning that.

    Responder

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×