Ple contra la temporalitat dels treballadors públics.
Publicado el 29 de abril de 2022
  • El consistori ha acordat una proposta consensuada amb els sindicats per convertir 69 places temporals en places de plantilla, fet que permet reforçar i millorar els serveis públics municipals

El ple municipal del Prat d’ahir va acordar en una sessió extraordinària celebrada aquest dijous a la tarda, convertir 69 places temporals de l’Ajuntament en places de plantilla. Amb aquesta proposta, consensuada amb els sindicats, s’avança en l’aplicació de l’estabilització prevista en la llei de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat a l’ocupació pública aprovada al Congrés el desembre passat. D’aquesta forma, es dóna un pas més per reduir la temporalitat en l’ocupació pública i es reforcen i milloren els serveis municipals que l’administració pública local presta a la ciutadania.

La proposta ha rebut el suport de tots els grups (El Prat en Comú, PSC, ERC i Podem) menys de Ciutadans, que s’ha abstingut. La representació sindical i de la plataforma d’interins present ha intervingut per expressar la seva satisfacció.

La llei estatal preveu la conversió en places de plantilla d’aquelles places temporals que hagin estat ocupades de forma ininterrompuda a l’administració pública com a mínim des d‘abans de l’1 de gener del 2018.

A banda de la conversió d’aquestes places temporals en places de plantilla, la llei preveu també que es proveeixin les places actualment ocupades de forma temporal per treballadors i treballadores interines.

D’aquesta forma, es busca revertir la situació de temporalitat que patien molts i moltes treballadores públiques, especialment en àmbits com el sanitari o l’educatiu, des de fa anys i especialment arran de les polítiques d’austeritat dictades després de la crisi econòmica del 2008, i que afecta negativament els serveis públics i per tant l’atenció a la ciutadania.

Totes aquestes mesures han de permetre reduir l’alta temporalitat en l’ocupació pública de les administracions locals, autonòmiques i estatal, que actualment en el cas del Prat s’apropa al 50% de la plantilla municipal, fins a entorn del 8% abans del 31 de desembre de 2022.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×