Presentat el pla de sostenibilitat turística del Delta
Publicado el 31 de mayo de 2022

Aquest matí el Consell Comarcal del Baix Llobregat ha acollit la presentació del pla de sostenibilitat turística del Delta.

El Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Baix Llobregat, i els ajuntaments de Castelldefels, el Prat de Llobregat, Gavà, Sant Boi de Llobregat i Viladecans presenten el Pla de Sostenibilitat Turística del Delta del Llobregat, un projecte transformador i sostenible que té com a repte principal
millorar el capital natural del sistema turístic i la seva adaptació al canvi climàtic.
El Govern Espanyol ha posat en marxa el “Plan de recuperación, transformación y resiliencia”,
instrument fonamental pel desenvolupament dels fons europeus de recuperació Next Generation EU, i que marca el full de ruta a seguir per a la modernització de l’economia espanyola, la recuperació del creixement econòmic i la creació d’ocupació, després de la crisi de la Covid-19.

En el marc d’aquest pla, ha sortit la convocatòria extraordinària d’ajudes de “Planes de sostenibilidad turística en destinos (PSTD)” pel finançament de projectes destinats a la transformació dels destins turístics i la seva orientació cap a la sostenibilitat, on s’ha presentat la candidatura de la zona Delta.
La zona Delta del Baix Llobregat compren dos parcs naturals; els Espais Naturals del Delta del Llobregat i el Parc Natural del Garraf, a més dels espais agrícoles del Parc Agrari del Baix Llobregat, les platges, una important oferta cultural, esportiva i d’oci, gastronòmica i d’allotjaments, incloent l’aeroport del Prat en el seu territori. És alhora, una de les zones més urbanitzades de la plana de Barcelona. En els municipis que conformen aquesta realitat turística resideixen més de 300.000 persones, el 10,22% de la població de l’àrea metropolitana.
És una zona deltaica a tocar d’una zona urbana de més de 3,2 milions d’habitants. Un destí turístic subjecte a la pressió de la proximitat de grans borses de mercat resident i turístic i amenaçat pel canvi climàtic. Un pulmó verd i blau, i el rebost de productes agrícoles de qualitat de l’entorn metropolità, amb un pes important del sector turístic.
L’activitat turística de la zona Delta representa un rellevant motor econòmic de la comarca i
generador d’ocupació, el 39% de les empreses del Delta desenvolupen la seva activitat en el sector, empreses que s’han vist fortament impactades per la crisi de la COVID.

Compta amb 690 allotjaments i més de 12.000 places, on gran part de l’oferta hotelera està especialitzada en el segment MICE (Meetings, Incentives, Conventions and Events) i els habitatges d’ús turístic s’han incrementat en els últims anys, consolidant-se al seu torn com a destí urbà. El destí Delta ofereix més de 1000 establiments de restauració, i una de les més destacades ofertes de turisme cultural,
esportiva, d’oci, i de sol i platja, de la província de Barcelona. (Nota de Premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×