Prop de 3.200 infants i joves participen en activitats d’estiu al Prat
Publicado el 27 de junio de 2022
  • En total, s’ofereixen 40 activitats d’estiu diferents, tant esportives com artístiques i culturals, i de lleure.

Prop de 3.200 infants i joves participaran en les activitats i casals d’estiu que comencen avui, dilluns 27 de juny, al Prat, després de la finalització del curs escolar.  En total, aquest estiu, es proposen a la ciutat fins a 40 activitats, casals i campus d’estiu diferents d’àmbits com l’esport, l’art i la cultura i el lleure. 

Fins avui 27 de juny, s’han inscrit a aquestes activitats concretament 3.193 nens i nenes. Cada infant es pot apuntar a una o més activitats i el nombre d’inscripcions totals és de 9.600. Cal tenir en compte que les inscripcions a aquestes activitats segueixen obertes tot l’estiu, mentre hi hagi places disponibles, de manera que tant la xifra d’infants participants com la d’inscripcions anirà a l’alça els propers dos mesos.

Un 12% més d’ajuts municipals que l’any passat per a activitats d’estiu

L’Ajuntament del Prat fomenta l’accés en igualtat d’oportunitats a les activitats d’estiu i, durant els darrers anys, ha incrementat els ajuts a les llars per assumir-ne el cost. Concretament, aquest 2022, ha invertit 232.000 euros amb aquesta finalitat, un 12% més que l’estiu de l’any passat.

Una de les activitats culturals ofertades és el campus d’arts en viu, de creació interdisciplinària (de música, teatre i dansa). Hi poden participar joves de 12 a 17 anys, que podran gaudir d’activitats dinamitzades per artistes professionals i professorat de l’Escola d’Arts en Viu del Prat. El campus l’organitza aquesta escola, juntament amb La Capsa i el Teatre L’Artesà.

En l’àmbit esportiu, es fan activitats de bàsquet, futbol, gimnàstica rítima, patinatge, natació, atletisme, triatló, pàdel i també d’esports nàutics, cursets de natació des de nadons fins a 12 anys, així com casals per a joves entre 12 i 16 anys que permeten fer un tast de diferents activitats de fitness (zumba, ciclo indoorbodybalance…).

Els casals i campus nàutics, organitzats al Centre Municipal de Vela, permeten als joves aprendre a anar amb catamarà, patí català i planxa de vela  o practicar surf i caiac.

En l’àmbit del lleure, a més de diversos casals i colònies, es faran activitats per viatjar en el temps o l’espai. A l’Escola del Parc, es farà el casal de “La Màquina del temps”, on els infants podran aprendre sobre èpoques passades i futures i també del present, a partir d’activitats en què hauran de superar missions i aventures. A l’Escola Galileo Galileu, es farà “La Volta al món en 30 dies! Aventura-t’hi”, on els infants i joves podran conèixer països i zones del món fascinants i descobrir noves cultures.

Per aprendre anglès de forma lúdica, el Casal Summer School de l’Escola Josep Tarradellas planteja practicar aquest idioma, tot fent de detectiu. Sota el lema “The detectives Squad”, els participants hauran d’entomar el següent repte: recuperar peces d’art i tresors robats arreu del món, davant de la preocupació de les autoritats.

Algunes de les activitats de lleure d’estiu també estan adaptades a les necessitat dels infants amb diversitat funcional com les organitzades per DISPRAT-Lleure, entitat del Prat especialitzada en aquest tema.

Inscripcions obertes a activitats amb places disponibles durant tot l’estiu

La major part de l’oferta de casals d’estiu es concentra entre finals de juny i el mes de juliol, tot i que a l’agost es mantenen alguns d’ells, com les activitats nàutiques o algunes de bàsquet.

Les inscripcions a les activitats amb places disponibles seguiran obertes durant tot l’estiu i es podran fer fins a les 14h del dijous anterior a la setmana en què comenci l’activitat a través del web https://www.elprat.cat/activitats-destiu-al-prat. (Nota de Premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×