Rectificació
Publicado el 28 de abril de 2022

Ahir deixant-nos portar per la publicació d’un mitjà tan seriós com la premsa del baix, el debat suscitat a les xarxes i la informació d’un dels confidents que ens va informar de tot el que s’amagava darrera de la matança dels tudons , disfressada d’una activitat de control de fauna , van publicar la notícia errónia del començament de batudes contra els porcs senglars.

Efectivament quan ens va arribar la informació de les batudes ,que ja havia publicat un diari, de la que es debatía a les xarxes socials i que ens va confirmar el nostre confident , sen’s van posar els cabells de punta i van tèmer que es produïssin noves matances indiscriminades d’animals com les que fa uns anys van viure al Prat,amb fotografies de caçadors posant sobre centenars de tudons assassinats i la voluntat de no deixar passar ni un minut , al que es pogués matar un senglar, val a dir que estem radicalment en contra d’aquesta práctica doncs considerem que hi han métodes de control de plagues que no impliquin acarnissament, aquesta por i desig de no esperar per salvar vides d’animals ens va portar a cometre l’error de no esperar al dia següent per contrastar amb els agents rurals una notícia que és incorrecta.

Malgrat tot , per molt animalistes que siguem a aquest diari van cometre un error , pel que demanem disculpes.

Al nostre municipi no es donen les condicions per fer batudes de porcs senglars i per això no se’n poden autoritzar excepte en casos excepcionals, segons expliquen fonts del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat. L’únic que s’autoritza són captures que puntualment demanen alguns pagesos per evitar danys en els seus cultius, els anomenats aguaits nocturns.

Per tant, no hi ha actualment cap mena de batuda en marxa, ni la hi ha hagut, confirmen tant des de la Generalitat com des del Consorci del Parc Agrari. El Parc Agrari és l’organisme encarregat de gestionar davant del cos d’Agents Rurals les peticions de batuda al Parc Agrari en els municipis del Prat, Sant Boi, Viladecans i Santa Coloma de Cervelló. Aquest organisme confirma que l’única batuda autoritzada com a mínim des del 2017 al Parc Agrari en aquests municipis és una del 26 de març que es va fer en una finca privada de Santa Coloma de Cervelló. A més dels terrenys inclosos al Parc Agrari, tampoc hi ha cap altre espai del nostre municipi on s’autoritzin batudes.

Ens alegra , no obstant, la rápida resposta de les administracions i que aquestes hagin constatat que la ciutadania pratenca és absolutament contrària a aquests crims que s’amaguen amb el nom de control de fauna i que són més propis del segle XIX que del XXI.

Tornem a demandar disculpes i a rectificar com hem fet sempre que ens equivocat, doncs El Prat al día es un diari de pratencs fet per pratencs que no té cap interès ni polític ni econòmic i al que únicament guia explicar el que succeeix a la nostra ciutat,el bo, el dolent i el regular i el donar veu a tota la ciutadania sense exclussió de cap tipus.

La redacció d’aquest diari es reunirà demà de forma extraordinària per a implementar mitjans que evitin errors.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×