Un polèmic Sant Jordi
Publicado el 22 de abril de 2022

Sembla que la tormenta meteorològica de demà no es l’únic que amenaça la celebració de la diada de Sant Jordi al Fondo d’En Peixò.

Al darrer ple municipal el portaveu de ERC Jordi Ibern va preguntar a l’equip de govern sobre els rumors que havia escoltat del trasllat de la celebració del dia de Sant Jordi dels carrers del Nucli Antic al Fondo d’en Peixò.

Per part de l’equip de govern van respondre Na Pilar Eslava i En Joaquim Bartolomé, tot afirmant que no era un rumor i que el canvi estava publicat a la web de l’ajuntament.

Tanmateix van afirmar que havien mantingut una reunió amb les entitats presents al Sant Jordi i que totes estaven d’acord amb el canvi d’ubicació, afegint que les associacions representatives dels comerciants i veïns del Nucli Antic no hi van assistir.

Però sembla que aquest canvi no era tan pacífic com s’havia afirmat al ple i tant aviat com els comerciants del nucli antic es van enterar van començar les mobilitzacions, amb assemblees, recollida de signatures o col.locació de cartells municipals de Sant Jordi Cap Avall.

Els partits polítics tampoc han estat aliens a la polèmica, així Junts pel Prat presentava un escrit a l’Ajuntament demanant que la celebració tornés als carrers del Nucli Antic , demanava col.locar a Ferran Puig la seva paradeta de Sant Jordi , petició denegada per l’ajuntament, i iniciava una recollida de signatures en contra del canvi.

Per la seva part ERC ha anunciat avui que no instal.laria la seva paradeta al Fondo d’En Peixò en protesta pel canvi i sobretot per les formes.

Segons declaracions de Jordi Ibern, regidor i portaveu d’ERC a l’Ajuntament, “Per coherència, creiem que el més adient és no participar de la diada organitzada unilateralment per l’equip de Govern. Volem deixar clara la nostra disconformitat amb com s’han gestionat les coses. Per governar, cal parlar i dialogar, i no decidir unilateralment sense consensuar amb els principals afectats. En aquest cas, els i les comerciants de la Plaça de la Vila i els Carrers Ferran Puig i Frederic Soler i els veïns del Nucli Antic en general.”

En comptes d’ocupar l’espai del Fondo d’en Peixo, Esquerra Republicana obrirà la seva seu durant el matí del 23 d’abril i els regidors de la formació aniran a parlar amb els i les comercials i veïnes afectades per la decisió del govern municipal al llarg de la diada.

Per la seva part Ciutadans del Prat secunda la protesta i tampoc instal.larà paradeta al Fondo d’En Peixò. Pel regidor taronja Jordi López, «aquestes formes de governar no són noves, si no que es la mateixa que en Mijoler imprimeix a la administració municipal a totes les seves decisions. Governar es escoltar i no imposar i la falta de cultura democràtica d’aquest equip de govern s’ha tornat a fer palesa amb aquesta decisió unilateral»

L’Equip de govern assegura que Sant Jordi és un acte de ciutat i no pas d’un eix comercial concret, doncs ja és posen en marxa campanyes concretes de promoció comercial, a més afegeix que al ser un espai més ample hi haurà més protecció davant la covid i que en tot cas si la valoració de la experiència no es positiva l’any que ve es pot revertir.

Sigui com sigui sembla que la pluja que previsiblement caurà demà no serà l’únic que enfangarà aquesta celebració post pandèmica de Sant Jordi i que el fort vent que bufarà per la tarda es podrà emportar alguna paradeta però el que és segur que ha sortit per l’aire és el necessari consens al voltant d’una de les més importants celebracions de l’any.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×