Una firma d’advocats Demana la correcta senyalització del carrerJaume Casanovas
Publicado el 21 de octubre de 2021

Un Lletrat de la Firma Pitarch i Pérez Advocats ha presentat una instància a l’Ajuntament sol·licitant una millor senyalització de la zona de la Escola Bernat Metge i del Cèntric.

Després de l’accident de tràfic que va succeir el passat día 18 i que va afectar a una persona gran que va ser atropellada per un vehícle al Carrer Jaume Casanoves , a la alçada del Cèntric i de l’Escola Bernat Metge un dels lletrats del bufet Pitarch i Pérez Advocats, va presentar ahí una instància telemàtica per tal de sol·licitar la instal·lació de senyalització vertical que indiqués la proximitat del centre escolar Bernat Metge i del centre cultural Cèntric i/o bé la instal·lació de bandes reductores de velocitat en aquest mateix punt, atès que es va constatar personalmente que a les rodalies d’ambdós centres no existeix aquest tipus d’elements de protecció que poden contribuir a minimitzar el risc d’atropellaments, tenint en compte que molts dels vianants en aquest punt són escolars i persones grans, per tant un col·lectiu vulnerable.


Així com a d’altres punts del municipi ( per exemple la cruïlla Onze Setembre amb Ribes de Freser) existeix aquest tipus de senyalització vertical indicant la proximitat d’un centre escolar així com bandes reductores, en el cas particular de Bernat Metge/Cèntric s’ha constatat que no existeix i que seria molt convenient valorar la seva col·locació.


El despatx porta la defensa legal d’alguns dels damnificats per accidents de trànsit al municipi i particularment de vianants que creuant correctament la via han resultat ferits per conductors de vehicles que no han respectat la senyalització.

En l’últim any l’increment d’aquest tipus d’assistència legal s’ha incrementat exponencialment, conseqüència de l’ús incorrecte de patinets elèctrics i de la conducció etíl·lica.


La instància que es va cursar formalment ahir s’emmarca en el dret de petició que assisteix a qualsevol ciutadà d’acord amb la Llei Orgànica 4/2001, de 12 de novembre, reguladora del Dret de Petició.

Comentarios

1 Comentario

  1. Manel

    Voldria afegir a això, fins quan anem a suportar a l’avinguda Mare de Déu de Montserrat (a la seva zona de vianants) el trànsit de bicicletes i patins a gran velocitat. Ja va sent hora que posin vigilància i multin abans que hi hagi una desgràcia.

    Responder

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×