Ampla programació d’activitats d’estiu
Publicado el 23 de julio de 2022
El Prat ha facilitat que tota la ciutadania pugui gaudir de la cultura a l’estiu, amb una àmplia programació d’activitats

L’estiu també pot ser una bona època de l’any per gaudir d’activitats culturals en el nostre entorn més proper i de fer-ho a l’aire lliure. Per això, l’Ajuntament del Prat ha programat el cicle “Viu la cultura”, amb una àmplia oferta d’activitats gratuïtes durant aquest estiu, per tal de facilitar-ne l’accés a la ciutadania.  La majoria es fan entre mitjans de juny i finals de juliol i encara n’hi ha diverses de programades fins a finals de la setmana vinent. 

La programació cultural, amb propostes per a tots els públics (infantil, juvenil, adult, familiar….), consta d’activitats i espectacles de diferents disciplines, des de les arts en viu (teatre, música, dansa o circ) fins a la poesia, el cinema o les activitats familiars, passant pels diferents tallers i cursos d’estiu.

Teatre a l’Ombra al Patí de L’Artesà

En l’àmbit de les arts en viu, es podrà gaudir diumenge vinent de l’espectacle  “Maña”, d’un dels creadors de circ més reconeguts dels nostres temps, Manolo Alcántara, que omplirà amb un arc gegant el Pati de L’Artesà. “Maña” forma part del cicle Teatre a l’Ombra, amb què s’interpreten diversos espectacles en aquest mateix espai a la caiguda del sol. Fins ara, s’hi han pogut veure dues obres de la innovadora companyia Mucha Muchacha, l’actuació de la cantant Valeria Castro, les acrobàcies de Circ Pànic o artistes locals com l’actor Lolo Herrero o el coreògraf Vicente Roldán.  
Un any més, també s’ha celebrat a Jardins de la Pau l’espectacle de la Nit en dansa, en què s’ha presentat l’espectacle “Cossos presents”, resultat del treball creatiu i comunitari d’artistes no professionals, amb l’acompanyament del coreògraf, ballarí i compositor, Sebastián García Ferro.
Pel que fa als espectacles musicals, també cal destacar els tres cicles organitzats per La Capsa. En un d’ells, que acaba de finalitzar, la música ha confluït amb el cinema. Films de cineastes amateurs del Prat del període 1949-1986, conservats per l’Arxiu Municipal, s’hi han projectat amb bandes sonores elaborades per artistes locals, interpretades en directe durant la projecció. 
Un altre dels cicles impulsats per La Capsa és #Demo, amb espectacles de petit format que combinen actuacions d’artistes i grups locals amb les de músics d’altres municipis, el proper dels quals tindrà lloc el dissabte 23 de juliol. També s’organitza el cicle  #NoDjSessions, que ofereix a artistes locals la possibilitat de dinamitzar sessions musicals amb total llibertat creativa. D’aquest segon cicle, està previst fer més sessions els propers 22 i 29 de juliol. 
Per als amants de la gran pantalla, també s’han programat aquest estiu d’altres cicles exclusivament cinematogràfics. El Prat és una de les sis ciutats costaneres catalanes que acull el Cicle Cinema Lliure a la platja, amb la projecció prevista de diverses pel·lícules, la propera de les quals serà “La vida era eso” de David Martín de los Santos, el dissabte 23 de juliol.  Una altra opció és assistir a les sessions del cicle Cinema social d’estiu. Divendres vinent, es podrà veure la pel·lícula “Vivir dos veces”  a la Plaça de Roigé i Badia a les 22h, mentre que el 29 de juliol s’hi podran veure curtmetratges socials. 


16a edició del Festival de Poesia a la ciutat

Al Prat, també s’ha  pogut gaudir aquest mes de juliol de diverses cites amb la poesia. La Porxada del Cèntric i els jardins de la Torre Muntadas s’han omplert de versos d’estils i formats diversos durant la 16edició del Festival de Poesia del Prat. Enguany, ha inclòs un poetry slam (poesia escènica), que està tenint una important repercussió en els darrers anys. Aquesta setmana, ha tancat el cicle la proposta de David Castillo i Xarim Aresté, Himnes de Fata Morgana, que ha consistit en un recital a duet de guitarres i veus plenes de vitalisme.
Un altre tipus d’activitats estan adreçades al públic infantil i familiar. Per exemple, el proper 26 de juliol, com tots els dimarts de juliol, la plaça Remodelació del barri de Sant Cosme acollirà activitats de lleure. A més, dijous de la setmana vinent, s’hi farà el taller de dansa “Training dance”.
Des de finals de juny, també s’han realitzat diversos cursos o tallers d’estiu a preus accessibles (de música, fotografia, ball, acrobàcies, manualitats, lectura…). Alguns dels tallers han tingut un caire estiuenc i refrescant, per exemple, han permès aprendre a preparar còctels que apareixen en diferents pel·lícules, o gelats, gaspatxos i cremes fredes. La programació dels centres cívics també ha comptat amb sessions per parlar de sèries, tot fent un vermut; d’un festival d’humor sobre els memes; del cicle Tardes Joves; dels cabarets de l’Enribera’t a la fresca o dels balls per a la gent gran als Jardins de la Pau. 

Totes aquestes propostes culturals del Prat s’emmarquen en la programació global de “Viu l’estiu al Prat”, que engloba totes les activitats que es fan a la ciutat durant els mesos d’estiu. (Nota de Premsa).

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×