Arriba la 50 edició de la Fira Avícola
Publicado el 29 de noviembre de 2023

Si la Fira Avícola de la Raça Prat sempre és especial, enguany ho és per partida doble, ja que arriba a la màgica xifra de 50 edicions.

La Fira té lloc des del 2017 a La Ricarda, que està destinat a convertir-se en un centre d’interpretació del Prat, la seva gent i el seu territori, i enguany hi torna carregada d’activitats per celebrar que, en aquestes 50 edicions, s’ha convertit en el gran aparador d’una ciutat que ha construït i projectat una identitat singular en aquestes darreres cinc dècades. Durant la Fira s’estrenarà un documental sobre la història de la mateixa. Així mateix, les persones que visitin la mostra podran descobrir una exposició plena de sorpreses, i es podran emportar un calendari commemoratiu de les 50 edicions, el facsímil del cartell del primer concurs d’animals de corral celebrat al Prat, el 1921; un àlbum de cromos dels cartells de totes les edicions o un adhesiu commemoratiu del pollastre, entre d’altres.

Però no només es tracta de commemorar, sinó d’admirar i assaborir els pollastres pota blava i altres productes del Delta del Llobregat.

Col·lecció etnològica

Els millors exemplars de l’aviram de Raça Prat els podrem descobrir al pavelló avícola i ramader. Allà també trobarem les paneres que han preparat diversos pagesos i pageses del Parc Agrari i el bestiar que hi exposen. Enguany aquest pavelló creix i incorpora peces de la col·lecció etnològica Puig Casas. Una mostra que, a través d’eines, carros i maquinària agrícola, recupera i divulga el passat i la tradició de la pagesia pratenca.

Desenes de cuiners i cuineres pratenquess ens ofereixen tastar el Pota Blava, la carxofa Prat, i altres productes de quilòmetre zero

El pavelló gastronòmic, per la seva banda, comptarà amb showcookings (cuina en viu), espai d’aula cuina i tastos i maridatges. A l’espai es podrà degustar una àmplia oferta culinària de tapes i platets pota blava de la mà d’una desena de restaurants pratencs. En aquesta edició hi tornarà a haver la Mostra de Vins, en la qual participen els cellers locals. Una variada oferta que es complementarà amb el menú de fira que aquest cap de setmana oferiran 17 restaurants de la ciutat.

Activitats per a tota la família

Com cada any, la Fira comptarà també amb el pavelló econòmic i amb la Mostra d’Entitats, que arribarà a la seva 21a edició. També s’hi celebrarà el Mercat de Pagès, que s’instal·larà el diumenge; tallers i ginkanes de tota mena, també per als més petits de la família; exposicions i actuacions musicals, i actuacions cultura popular i artesania local. (Nota de Premsa).

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×