Com serà el Prat del futur? Aprovat el Plan d’actuació municipal 2024-2027.
Publicado el 27 de febrero de 2024

ERC i Junts incorporen propostes i s’adhereixen a l’acord de ciutat.

Com será El Prat i com anirà canviant al llarg dels propers quatre anys és el que ahir es va aprovar en audiencia pública al Cèntric i posterioment s’aprovarà al plé municipal d’aquest dijous.

Tot això ve recollit al PAM 2024-2027, el plá d’actuació municipal recull les línies mestres del que serà la acció municipal durant aquesta legislatura.

«Més Prat, la ciutat del futur es fa present» és el suggerent títol d’aquest projecte que ve amb l’acord d’ERC i Junts Pel Prat que han pogut incorporar les seves propostes i que van signar de forma pública a l’Ajuntament el seu suport al projecte , unes hores abans de la presentació en audiència pública al Cèntric.

A la presentació que va tenir lloc ahir a les 19 hores van assistir nombrosos grups municipals , representants d’entitats i ciutadans a títol individual. L’explicació,així como la reposta als dubtes i aclariments dels assistents va anar a càrrec de l’alcalde, Lluís Mijoler, els portaveus del Prat en Comú, Alba Bou, i del PSC, Juan Pedro Pérez, i el coordinador general de polítiques municipals , Ricard Fernández

El PAM s’articula en vuit eixos: l’impuls d’una ciutat transparent i amb un bon govern; feminista, que cuida i garanteix drets; que garanteix la cultura i l’educació; activa i saludable; habitable i amable; sostenible i en transició ecològica i energètica; i finalment innovadora, emprenedora i promotora del talent, i totes les mesures s’alineen amb els ODS recollits a l’Agenda 2030.

En els propers anys s’invertiran 100 milions d’euros en projectes com el bloc d’habitatges de la COV i altres projectes d’habitatge a l’Eixample Sud, la nova residència municipal de gent gran que ja s’està erigint en el mateix barri, o l’edifici per modernitzar i agilitzar l’atenció municipal a la ciutadania que s’ubicarà a la Gaiter.

Acords amb els grups d’ERC i de Junts

L’acord amb ERC incorpora al PAM, entre d’altres, l’impuls del projecte de comunitats amables, la posada en marxa d’un programa d’oci juvenil, estudiar l’ampliació de sales d’estudi, estudiar la situació de la llengua catalana a la ciutat, promoure la pràctica esportiva as l’espai públic, reforçar la xarxa de refugis climàtics i mirar d’atreure equipaments científics a la ciutat. Més enllà del PAM, l’acord preveu entre d’altres una ampliació de 30.000 euros de la partida de transport adaptat i a estudiar la creació d’una cooperativa que pugui prestar serveis mínims i dignes funeraris.

L’acord amb Junts, per la seva banda, incorpora al PAM entre d’altres, la implantació d’un nou sistema de gestió de la Policia Local, la candidatura del Prat a la capitalitat de la cultura catalana, la revisió del catàleg de patrimoni l’estudi d’un projecte per a la Masia de Cal Monés, incrementar la infraestructura verda urbana, impulsar una ordenança d’olors, la incorporació de la zona militar de la platja al litoral, impulsar un pacte local per la innovació, impulsar l’espai firal a les Palmeres i vetllar per la tramitació del pla especial de protecció que acompanyi l’ampliació de les zones ZEPA. Més enllà del PAM, l’acord estableix entre d’altres la bonificació per fomentar l’habitatge sènior i les rehabilitacions d’elements patrimonials de més d’un segle d’història, un pla d’usos de masies, o un debat sobre la mobilització dels habitatges i locals buits.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×