Conegui al candidat. Avui Jordi Ibern de «ERC»
Publicado el 12 de mayo de 2023

Continuem amb el cicle d’entrevistes als candidats a les elecciones municipals a fi de que vostes els coneguin millor. S’ha enviat qüestionari a Vox, Jóvenes y Pensionistas decidimos, PP, Junts Pel Prat, Ciudadanos, ERC, PSC i El Prat en comú. Aquellos del quals no publiquem la seva entrevista es perquè han decidir no participar.

Imatge: Joaquim Torrent.

1. Faci una petita presentació seva.

Vaig néixer el juny de 1965. Vaig créixer als pisos de La Seda, prop de Cal Gana, i vaig estudiar a l’Institut Baldiri Guilera. Des de ben jove (17 anys), quan va morir el meu pare, vaig començar a treballar, dedicant-me a ser electricista, professió que he exercit tota la meva vida. Estic casat amb la Maria Àngels, i tenim una filla, la Laia.

Sempre ha estat una persona implicada en la vida social i política de la meva ciutat i del meu país, fent d’activista a favor de la independència de Catalunya des de fa més de 30 anys, i exercint durant anys com a vicepresident de l’associació de veïns del Nucli Antic del Prat.

Avui segueixo implicat fent de regidor convençut que El Prat pot ser millor.

2. Faci una petita presentació de la seva formació política

Esquerra Republicana és un partit amb 92 anys d’història, creat per ser un espai d’unió de les esquerres catalanes, amb vocació de servei cap a la ciutadania del país i sense cap cas de corrupció. Des de l’any 2007, que vam retornar al panorama institucional entrant de nou a l’Ajuntament, el nostre projecte s’ha anat consolidant perquè la ciutadania ha pogut comprovar que l’equip humà d’Esquerra El Prat representa un projecte republicà, ecologista, d’esquerres i feminista per tothom.

3. Des de l’àmbit local, què ha aportat vostè o la seva formació a la millora de la ciutat?

Podria destacar algunes iniciatives promogudes per Esquerra Republicana.

·       Primer, hem aconseguit que les persones a partir de 60 anys puguin obtenir la targeta rosa del transport públic.

·       Segon, que els autobusos nocturns que circulen pel Prat ofereixin algunes parades a demanda a les persones usuàries.

·       En tercer lloc, que el Cementiri del Sud de la ciutat disposi d’un espai de dol perinatal, gestacional i neonatal.

·       En quart lloc, aconseguir una partida pressupostària per dinamitzar els eixos comercials de la ciutat i fer-los més vius.

·       I, per acabar, millores més concretes, com fer més segura la ciutat amb la implementació de passos de vianants a certs carrers, per exemple.

4. Com resumiria aquest mandat municipal que finalitza al maig?

Fa massa anys que la ciutat està governada pels mateixos i, massa sovint, està governada des de la distància i aplicant canvis sense consensuar amb els veïns i veïnes del Prat. Podem posar com exemple el canvi d’ubicació de la festivitat de Sant Jordi. Què diríem si a Barcelona es traslladés Sant Jordi des de les Rambles al Fòrum, per exemple? Cal un canvi, perquè les coses es poden fer millor.

5. Quins són els encerts de la seva actuació a l’ajuntament?

El nostre gran encert ha estat fer de caps de l’oposició exercint una oposició constructiva i dialogant amb l’equip de govern. D’aquesta manera hem aconseguit que avui s’estigui treballant per donar un servei de transport adaptat local a les persones de mobilitat reduïda, que s’augmenti la dotació econòmica per ajudar i millorar l’accés a la formació professional del nostre jovent o reforçar la figura del dinamitzador comercial i ajudar a afrontar l’augment de la despesa energètica als comerços per reactivar el comerç local i de proximitat.

6. Quins són els errors de la seva actuació a l’ajuntament?

Sempre hi ha marge per millorar totes les coses que hem fet. Suposo que no haver aconseguit fer-nos escoltar en moltes altres de les nostres propostes per part de l’equip de govern és quelcom que hauríem d’haver fet millor.

7. Si fos alcalde, quines serien les tres primeres mesures que prendria?

Sempre hem dit que volem lluitar contra les desigualtats existents a la nostra ciutat i, sabent que l’any 2024 s’acaba el conveni signat amb la concessió funerària, una de les primeres accions que plantejaríem seria recuperar la gestió dels serveis funeraris. Acomiadar-nos de les persones que estimem de manera digne ha de ser un dret.

En segon lloc, per tal d’intentar cobrir parcialment les necessitats d’oci del nostre jovent, impulsarem  la creació d’un Casal de Joves autogestionat per el jovent de la ciutat, juntament amb l’Ajuntament, i estudiarem la viabilitat d’ubicar-lo al Modern.

En tercer lloc, per afavorir el creixement de l’oferta d’habitatge de lloguer assequible a la ciutat, reconvertiríem espais industrials sense ús dins la ciutat per tal que esdevinguin llocs on construir habitatge públic.

8. Quines són les tres principals propostes del seu programa electoral?

És complicat reduir un programa electoral en poques propostes, però ho intentaré fer-ne 5, cadascuna d’elles de igual importància:

·       Treballarem per generar llocs de feina de qualitat promovent la ciutat com un espai idoni per acollir equipaments de recerca i universitaris, com per exemple l’aliança biomèdica “Comunitat de Salut Intel·ligent” on participen la Universitat de Barcelona, l’Ajuntament de l’Hospitalet i el Hospital de Bellvitge, entre d’altres.

·       Reconvertirem espais industrials sense ús dins la ciutat per tal que esdevinguin zones on poder construir habitatge públic.

·       Crearem un Casal Jove autogestionat, obert a entitats, per tal de poder donar suport a l’oci del jovent al nostre municipi.

·       Dotarem a les biblioteques de perspectiva feminista i LGTBI+, augmentant el número de llibres que tractin aquestes temàtiques.

·       Estudiarem la viabilitat de crear noves places d’aparcament públic sota l’actual aparcament de Cal Gana i la reducció de les tarifes dels aparcaments públics actuals.

9. Si el seu partit hagués de fer coalició per governar l’ajuntament amb qui pactaria i amb qui no?

Tenim clar amb qui no faríem coalició de govern i, lògicament, no faríem cap pacte ni amb forces de dretes ni feixistes si aquestes acabessin entrant a l’Ajuntament.

D’altra banda, el nostre objectiu és arribar a l’alcaldia i governar per poder transformar la ciutat per millorar la vida de cadascuna de les persones que viuen al Prat. Això implica tenir la força suficient i, si cal, mai tancar portes al diàleg i a la negociació amb cap formació progressista.

10. Digui’ns per quina raó hem de confiar en vostè com per a ser alcalde del Prat.

Per la meva vocació de servei a les persones sense importar el seu origen o ideari polític. Perquè trepitjo carrer per fer una escolta activa de les inquietuds de la ciutadania i fer-les arribar al Ple municipal quan així ho exigeix el tema.

En definitiva, perquè estic convençut que El Prat pot ser millor i això només ho aconseguirem estant al costat de la gent, tal i com hem fet tota la vida.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×