Conegui al candidat. Avui Juan Pedro Pérez. «PSC».
Publicado el 13 de mayo de 2023

Continuem amb el cicle d’entrevistes als candidats a les elecciones municipals a fi de que vostes els coneguin millor. S’ha enviat qüestionari a Vox, Jóvenes y Pensionistas decidimos, PP, Junts Pel Prat, Ciudadanos, ERC, PSC i El Prat en comú. Aquellos del quals no publiquem la seva entrevista es perquè han decidir no participar.

  1. Faci una petita presentació seva.

Soc el Juan Pedro, un pratenc de 44 anys que es presenta a l’alcaldia amb els Socialistes del Prat. Sóc llicenciat en Ciències Polítiques, socialista i d’esquerres, sense complexes, feminista i considero prioritària la lluita contra les desigualtats de la nostra societat. He treballat a l’aeroport netejant avions i també he sigut regidor en diverses àrees de l’Ajuntament. Sóc discret, i inclús un pèl tímid, m’agrada rodar en bicicleta (amb els amics de l’Agrupa) la lectura, el cinema i la música.
Defenso el Prat per sobre de totes les coses, perquè me l’estimo crec en les nostres possibilitats com a ciutat, en la nostra identitat i en el nostre territori.

  1. Faci una petita presentació de la seva formació política

Els socialistes som la força política progressista que més ha transformat la nostra societat des de la instauració de la democràcia. Som els responsables d’assoliments tant importants els darrers anys com la Llei d’igualtat de gènere, el matrimoni igualitari, la llei de la dependència, la defensa del dret a l’avortament o la universalització de la sanitat pública. També som els que hem apujat el Salari mínim interprofessional i els que hem aprovat la reforma laboral. I no hem d’oblidar la vocació municipalista del nostre partit. És als municipis on més es veuen els efectes de les polítiques socialistes.

  1. Des de l’àmbit local, què ha aportat vostè o la seva formació a la millora de la ciutat?

Els i les socialistes del Prat hem format part dels governs progressistes locals als darrers 20 anys i hem contribuït de forma decisiva en la construcció de l’actual model de ciutat. Hem construït un Prat a la mida de les persones, del qual la majoria de la ciutadania n’estem orgullosos.
Nosaltres hem impulsat la transformació i la modernització de la ciutat: vam dir que el Metro arribaria al Prat quan ningú ens creia, hem promogut escoles bressol públiques i equipaments culturals de primer ordre com el Cèntric i L’Artesà. Ens preocupem per la mobilitat de la ciutadania amb més línies d’autobusos, nous carrils bici i més aparcaments soterrats. No volem que ningú no es quedi enrere i per això hem consolidat el model de beques per infants i joves en activitats extraescolars, hem desplegat la llei de Dependència a la ciutat i considerem que l’esport i la cultura són essencials en l’educació dels infants amb l’Escola d’Arts en Viu i el model esportiu local, enveja dels municipis de l’entorn.

També hem treballat de valent en el desenvolupament econòmic. Els plans i programes d’ocupació han fet rebaixar l’atur al Prat de forma significativa els darrers anys, acompanyem empreses en els seus projectes de creixement, considerem l’agricultura com un element econòmic de primer ordre, acompanyem el comerç local en els reptes digitals i donem ple suport a la restauració local.

  1. Com resumiria aquest mandat municipal que finalitza al maig?

Sense dubte, la irrupció de la COVID 19 ha marcat aquesta legislatura. No podem oblidar-nos de les 233 persones que han perdut la vida pel virus i també dels milers d’afectats. Les conseqüències socials i econòmiques encara les arrosseguem i ara ens trobem enmig d’una crisi energètica, ambiental i econòmica que ens fa adaptar, de forma ràpida i efectiva, la nostra acció de govern.
Els socialistes del Prat, a més, vam haver de lamentar la mort el desembre de 2020 de la nostra companya i amiga Marta Mayordomo, un veritable pilar del nostre projecte i a qui mai oblidarem.
D’altra banda, el govern de coalició i la relació amb l’Alcalde Mijoler no és la mateixa que teníem amb Tejedor. Ens trobem còmodes amb els Comuns, però crec que ara és el moment de capgirar les forces i tenir un alcalde socialista. Cada vegada s’evidencien més diferencies en l’enfocament en temes com el desenvolupament econòmic, la Seguretat Ciutadana o la prioritat en les inversions.

  1. Quins són els encerts de la seva actuació a l’ajuntament?

Crec sincerament que hem fet una gestió acurada i eficaç en les Àrees que hem portat directament els socialistes: Benestar i Salut, Desenvolupament Econòmic, Urbanisme i Innovació, Agenda 2030 i Next Generation. Hem treballat de forma discreta però molt efectiva per la ciutadania.
Podem treure pit de la gestió de la pandèmia des del nostre àmbit de govern i també de la posada en marxa de l’Estratègia a de Reconstrucció social i econòmica.
La gestió centralitzada dels fons Next Generation de la Unió Europea ha comportat que al Prat ja hàgim aconseguit més de 24 milions d’euros per inversions en diversos àmbits com la mobilitat, la dinamització comercial, el suport empresarial i la sostenibilitat a la ciutat.
També som responsables de la redacció del projecte finalment aprovat pel nou barri Seda-Paperera- Estació, que permetrà créixer al Prat pel nord.

  1. Quins són els errors de la seva actuació a l’ajuntament?

Tal com em reconeixen molts ciutadans, crec que el nostre principal error és no saber visualitzar més la nostra contribució al govern municipal. En una coalició de govern costa diferenciar qui fa cada cosa, i ens hem adonat, sobretot en aquesta legislatura, que la nostra feina sovint queda eclipsada pels nostres socis de govern i molt especialment per l’actual Alcalde. Molta gent ens diu, ah, això ho feu els socialistes? Doncs sí ho fem! Segurament som més de treballar cada dia que de publicar-ho a xarxes socials.

  1. Si fos alcalde, quines serien les tres primeres mesures que prendria?

En primer lloc, negociaria amb totes les forces polítiques les línies generals del Pla
d’actuació municipal, per consensuar els temes importants de ciutat.
En segon lloc, posaria en marxa un Pla de reordenació del personal municipal per
millorar l’eficiència dels diferents serveis.
En tercer lloc, aplicaria el pla local de seguretat amb mesures immediates per
millorar la percepció de la ciutadania en un àmbit del que està realment
preocupada.

  1. Quines són les tres principals propostes del seu programa electoral?

En primer lloc, volem garantir l’estat de benestar local millorant els serveis públics, prioritzant la inversió en instal·lacions esportives i abordant la seguretat ciutadana amb seriositat.

En segon lloc, aquesta ha de ser la legislatura que aposta decididament per l’economia local. Hem d’anar més enllà del que fèiem fins ara: cal atraure talent a la ciutat, retenir el que ja tenim i fomentar projectes innovadors. El Prat ha de ser un referent del talent, i per això volem impulsar la implantació d’una
universitat al nou sector Prat Nord, la implantació d’un viver d’empreses tecnològiques, i treballar la relació directa entre la Formació Professional i el mercat laboral pratenc.
El Prat té una avantatge respecte d’altres municipis i és la seva ubicació. Però això no és suficient i hem de treballar per fomentar una relació directa amb empreses, petites i mitjanes, i amb comerciants i autònoms. Això implica facilitats, sense traves, i fer que l’empresa local se senti acollida a la ciutat. Hem d’estar orgullosos de les nostres empreses.

Tercer. Hem de defensar el nostre model de ciutat amb la defensa del Delta del Llobregat, del Parc Agrari i la contenció del creixement de l’Aeroport, la recuperació de la Platja i l’acceleració de la construcció del nou barri Seda-Paperera-Estació per incrementar l’habitatge públic de lloguer a preu assequible.

  1. Si el seu partit hagués de fer coalició per governar l’ajuntament amb qui pactaria i amb qui no?

Si canviem les proporcions actuals i soc alcalde, em sentiria còmode formant govern amb els socis actuals del Prat En Comú.
El pacte entre les dues forces està socialment molt acceptat i ha funcionat bé.

  1. Digui’ns per quina raó hem de confiar en vostè com per a ser alcalde del Prat.

El Prat necessita l’impuls d’un alcalde socialista per ser una ciutat de primera. El projecte polític de l’actual alcalde està esgotat: no volem ser Barcelona, no volem quedar-nos estancats ni deixar passar el tren del desenvolupament econòmic. El Prat s’ha d’atrevir al canvi. I ho dic convençut perquè els socialistes tenim un equip i un projecte per liderar la ciutat i perquè hem demostrat que ens preocupem pel problemes reals de la ciutadania treballant amb perseverança des del govern municipal i hem acomplert els nostres compromisos. És el moment d’atrevir-nos!

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×