Conegui al candidat. Avui Lluís Mijoler de «El Prat en comú -Podem»
Publicado el 14 de mayo de 2023

Continuem amb el cicle d’entrevistes als candidats a les elecciones municipals a fi de que vostes els coneguin millor. S’ha enviat qüestionari a Vox, Jóvenes y Pensionistas decidimos, PP, Junts Pel Prat, Ciudadanos, ERC, PSC i El Prat en comú. Aquellos del quals no publiquem la seva entrevista es perquè han decidir no participar.

Faci una petita presentació seva.

Sóc en Lluís Mijoler, pratenc i advocat de professió, i faig d’alcalde de la meva ciutat des del 2019. Triatleta en retirada, també.

  1. Faci una petita presentació de la seva formació política.

El Prat en Comú Podem és la suma d’homes i dones que volem treballar per garantir que el Prat segueix sent el Prat sempre. Som la força política que lidera la construcció del nostre model de ciutat des del 1979, quan enlloc estava escrit que el Prat es convertiria en la ciutat equilibrada, solidària i pròspera que avui assenyalem amb orgull com el nostre lloc al món. Som la força política que porta des de llavors millorant el Prat dia a dia, amb esforç, amb valentia, lluitant sempre que ha calgut, i que vol seguir-lo millorant encara més. I ens presentem amb una candidatura de 35 persones de la nostra ciutat que combina experiència i frescor, que aplega persones que porten molts anys militant i amb una llarga experiència de govern amb d’altres veïns i veïnes que provenen del món associatiu, educatiu, cultural, de l’esport, del comerç o sindical, i que ara fan un pas endavant i se sumen al projecte. Gent diversa amb molt en comú: el Prat ens agrada, i volem que el Prat de demà ens agradi encara més.

  1. Des de l’àmbit local què ha aportat vostè o la seva formació a la millora de la ciutat?

El que ha aportat la meva formació, ho deia en la resposta anterior: sense la gent del PSUC, d’ICV-EUiA i del Prat En Comú, senzillament el Prat d’avui no seria el que és.

En aquests darrers quatre anys, hem garantit que aquest Prat d’avui es projecta amb optimisme al futur. I no només això. Hem blindat el nostre model de ciutat contra les amenaces que ha hagut d’afrontar, com l’ampliació de l’aeroport.

  1. Com resumiria aquest mandat municipal que finalitza al maig?

Imprevisible. Ha estat un mandat en el què assumíem un gran repte, com era el d’actualitzar el model de ciutat que ens ha portat al Prat d’avui per projectar-lo al futur. I els esdeveniments han exigit el millor de nosaltres mateixos: hem hagut de respondre al primer assassinat masclista concebut com a tal a la ciutat; al temporal Glòria i els estralls que va causar, en especial al litoral; hem hagut de cuidar de la nostra gent davant d’una pandèmia global com la covid; i hem hagut de defensar el nostre territori davant d’una amenaça local com la de l’ampliació de l’aeroport. I quan sortíem de tot plegat, la guerra a Ucraïna va causar greus efectes econòmics al nostre veïnat. Malgrat tot, podem dir que ens n’hem sortit. Hem deixat clar que al Prat ens cuidem, hem aconseguit una victòria en defensa del Delta i hem acomplert gairebé un 90% del Pla d’Actuació Municipal (que es pot consultar a elprat.cat/pam). En definitiva, el Prat del futur comença a ser una realitat, com es pot veure a elprat.cat/elpratdelfutur.

  1. Quins són els encerts de la seva actuació a l’ajuntament?

De tots ells, vull destacar que sense la nostra determinació i lideratge, ara mateix l’ampliació de la tercera pista o la quarta pista sobre el mar no estarien descartades. Hem tingut i tindrem el coratge d’alçar la veu en defensa del Prat quan calgui i on calgui: a la nostra ciutat, al Parlament de Catalunya, al Congrés, o a Europa. Som l’única força que ho té clar arreu: #NiUnPamMes.

  1. Quins són els errors de la seva actuació a l’ajuntament?

Cal destacar que no hem pogut dur a terme totes les millores previstes al PAM, a causa de la pandèmia que ens va obligar a reorganitzar les nostres prioritats i els nostres recursos per no deixar ningú enrere. En aquest sentit, intervencions com la millora del Centre Cívic Jardins de la pau o del CEM Sagnier han hagut d’esperar al proper mandat.

  1. Si fos alcalde, quines serien les tres primeres mesures que prendria?

Tancaré un acord de govern, definiré el cartipàs, i elaboraré el pla d’actuació dels propers quatre anys. En definitiva, no perdré ni un segon per seguir construint el Prat del futur al qual feia referència abans.

  1. Quines són les tres principals propostes del seu programa electoral?

La nostra ciutat és un referent en matèria social: segons l’Associació Estatal de Directius i Directives de Serveis Socials, som la cinquena ciutat de l’Estat amb una major inversió social. Aquest mandat hem impulsant nous serveis com la Botiga o l’Oficina Integral d’Atenció Social, hem definit la nova residència municipal de gent gran que es començarà a construir de forma imminent i volem seguir impulsant uns serveis públics capaços d’atendre tota la ciutadania i dotar-la de les eines per desenvolupar una vida plena al Prat. Això passa també per defensar el dret a l’habitatge: executant els 300 pisos públics que hem previst a l’Eixample Sud o garantint que a la Seda-Paperera un de cada cinc pisos que s’hi facin siguin públics i de lloguer assequible.

La nostra ciutat és també un referent en matèria de sostenibilitat. Aquest mandat hem fet un desplegament ingent de plaques fotovoltaiques als sostres d’una vintena d’edificis públics, de les esglésies, d’entitats socials i empreses del municipi. El mandat vinent haurem de seguir impulsant l’Energia del Prat per compartir amb les llars, PIME i comerços de la ciutat energia neta, local i barata. Encara en matèria de sostenibilitat, ampliarem la flota de bicicletes i vehicles elèctrics compartits (ara ja tenim la major flota pública de cotxes de Catalunya). I finalment, seguirem defensant el nostre territori, no només oposant-nos amb rotunditat a qualsevol ampliació de l’aeroport, sinó també defensant l’ampliació dels espais naturals protegits, fent-la compatible amb l’activitat agrícola mitjançant un bon pla de gestió i recursos suficients.

En tercer lloc, la nostra ciutat és referent en matèria d’educació i cultura. IntersECCions ja ha complert més de cinc anys i arriba a 2.000 alumnes cada curs. Seguirem fomentant la cultura, millorant els equipaments municipals, impulsant l’accés a una educació pública de qualitat per a tothom, i això inclou seguir garantint l’accés a activitats extraescolars i d’estiu per a totes les famílies.

En resum: Seguir millorant el Prat, sempre.

  1. Si el seu partit hagués de fer coalició per governar l’ajuntament amb qui pactaria i amb qui no?

Fa molts anys que ICV-EUiA i el Prat En Comú liderem una coalició de govern amb el PSC. El balanç és molt positiu, i sabem que respon al sentir de la ciutadania del Prat. També poso en valor com deia que els projectes més importants d’aquests darrers quatre anys han tingut el suport de tota l’oposició d’esquerres. La majoria d’aquests projectes, sense anar més lluny el pressupost del 2023, han tirat endavant amb un ampli suport de 22 dels 25 regidors i regidores del plenari. El diàleg i el consens han marcat aquest mandat, i per descomptat compto de mantenir-lo els propers quatre anys.

  1. Digui’ns per quina raó hem de confiar en vostè com per a ser alcalde del Prat.

En primer lloc perquè pertanyo a una organització que ha liderat des de l’inici de la democràcia la construcció d’un model de ciutat que ens agrada i del que estem orgulloses totes les persones que vivim al Prat, entenent-ne la diversitat; en segon lloc, per ser el millor preparat dels que hi concorrem, avalat per la meva formació acadèmica i empresarial; en tercer lloc, per haver demostrat durant aquests quatre anys tenir la capacitat de liderar aquest model i no només gestionant un pressupost, sinó defensant la ciutat davant d’amenaces com l’ampliació de l’aeroport o en moments tan complicats com la pandèmia; i per últim, perquè tinc un projecte de futur que manté i millora aquest model de ciutat per continuar fent del Prat, com diem a la nostra ciutat, el nostre lloc al món. El Prat, sempre.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×